Jak se stát malířem za jediný den?

MalováníJednodenní kurz olejomalby s technikou Boba Rosse, který zvládne i malé dítě. Pavel Michalica z vás udělá umělce během pár hodin. Hluboké hvozdy, vodopády, poklidná jezera nebo rozbouřený oceán. Nic není nemožné. Naopak!


Namalovat prasátko nebo celé zalesněné flory s dominantní horou uprostřed? Zvládnete oboje. Ve škole nás dokázali připravit na život, kde stačí nakreslit značku jedním tahem. Ale co požitek z kreslení? V kurzu na vás čeká nejen zábava, ale hlavně pocit hrdosti z dobře vykonané práce! Jestliže patříte mezi ty, kteří vždy malování přenechávali druhým a sami se cítili nepříjemně, když měli něco nakreslit, tento kurz je právě pro vás.

MalováníNáš malířský dýchánek započal kolem deváté hodiny ranní. Technika Boba Rosse představovala kombinování barev „mokrého do mokrého“ neboli Alla Prima. Pomocí širokých štětců a malířské špachtle dokážete divy. Plátno o různých rozměrech natřeme bílou podkladovou barvou, která nám zaručí pomalé schnutí. Pokud si stejně jako já vyberete obraz obsahující hladinu vody, pokračujete nanášením modrého pozadí. Dva odstíny modré odliší hladinu od oblohy. To nám prozatím postačí a pustíme se do obláčků. Každý si může zvolit ráz nebes podle libosti.

Dominancí mého obrazu se stal malý Mount Everest. Pokud jste doposud měli pocit, že nebesa s mraky nic nebyly, budete ještě příjemněji překvapeni. Za využití menší malířské špachtle zvládneme vytvořit nejen skaliska, ale i úbočí, sjezdovky a lavinu. Bez jakéhokoli zásahu štětce je centrum obrazu hotové.

MalováníNásleduje má oblíbená část. Trávníky, mýtinky, lesíky nebo hvozdy… Cokoliv. Já jsem si zvolila vzdálený les, kterému vévodily pestrobarevné keře a stromky. Nejprve jsem si nebyla jistá titěrnou prací, ale menší vějířkovité štětečky udělaly práci za mě. Teď už zbývají jen ostrůvky a skalní vodopád. Dva zelené ostrovy propojíme skalní stěnou, ze které pryští modrá laguna. Travnaté plochy obstaráme širokými štětci a skalku opět malířskou špachtlí. Teď ještě pár úprav na hladině a profesionální podpis.

Kolem páté hodiny odpoledne každý postáváme před svým obrazem a tiše žasneme. Dobrá, možná ne všichni žasnou tiše, ale rozhodně obdivují díla svá i svých kolegů. Olejomalbu si jednoduše zamiluje každý. Svůj dokončený obraz si spokojeně odnášíme domů. Jediným nevyřešeným problémem zůstává, co budeme malovat příště?!

Ať je vám dvanáct nebo devadesát, věřte, že nikdy není příliš brzo nebo pozdě něco vyzkoušet a udělat. Jednodenní kurz olejomalby je ideálním překvapením nejen pro nadšence a průzkumníky, ale také pro stydlivé. Nebojte se vyzkoušet něco nového a pusťte se směle do toho. Pro čtenáře Kulturního servisu Puls je připravena sleva 1+1 zdarma. Podrobnější informace o kurzech naleznete na oficiálních stránkách www.veselemalovani.cz nebo na facebookových stránkách www.facebook.com/veselemalovani.

 


Text: Kristýna Kubišová
Foto: Kristýna Kubišová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání