Kulturní servis Puls informuje o kultuře již tři roky

Kulturní servis PulsInternetové médium Kulturní servis Puls si může k dobru připsat další čárku. V úterý 22. října 2012 uplynuly přesně tři roky od doby, kdy jsme začali s pravidelným vydáváním článků. Za tu dobu se naši redaktoři a fotografové zúčastnili již mnoha kulturních akcí – festivalů, koncertů, divadelních představení či jiných významných společenských akcí. Podívejme se společně, co se u nás za poslední rok změnilo.


Loni na podzim jsme zahájili spolupráci s Literární akademií Josefa Škvoreckého, která pořádá mnoho zajímavých kulturních akcí, jako jsou například literární večery, vydávání prvotin nových spisovatelů nebo divadelní představení ve vlastní režii. Nadále budeme naše čtenáře informovat o dalších připravovaných setkáních pod záštitou Literární akademie. Plánujeme rovněž rozhovory s vybranými pedagogy. Mnohé z nich můžete dobře znát i z jiných kulturních odvětví, jako například dramatičku Danielu Fischerovou, scenáristu D. J. Novotného, spisovatele, herce, režiséra a dramatika Arnošta Goldflama či režiséra Martina Stolla.

Kulturní servis Puls samozřejmě neopomenul ani svou povinnost patrona dobré kultury. Mediálně jsme proto podpořili řadu umělců, představení či jiných akcí, s jejichž organizátory jsme měli příležitost spolupracovat. Z nejvýznamnějších připomeňme například turné zpěvačky Anety Langerové a skupiny Wohnout, koncerty zahraničních hvězd Lary Fabian či Pitbulla. Čtenářům jsme zprostředkovali mnoho informací ze zákulisí filmu i divadla, např. o retro komedii Miloslava Šmídmajera Probudím se včera, punkovém snímku Dont stop, muzikálu Kleopatra, Lesních slavnostech divadla nebo rockové opeře Hamlet, která vznikla ze spolupráce Roberta Johansona a Janka Ledeckého.

V roce 2012 jsme byli poprvé osloveni, abychom se veřejně prezentovali též zasedáním v mediální porotě, a to při příležitosti mezinárodní přehlídky Cirkus Cirkus Festival a také v rámci prestižní soutěže Muž roku. V obou případech prezentovala médium šéfredaktorka Kristýna Šmejkalová.

Pořádali jsme také oblíbené soutěže. Kromě menších příležitostných akcí, v nichž jste mohli vyhrát například knihy, CD, vstupenky do divadla či na koncerty, jsme připravili také dvě vlastní speciální soutěže – vánoční „Milý Ježíšku… aneb nejhezčí vánoční přání“ a letní „Vezmi partu na festival“. Také letos jsme s festivalovou sezonou nezůstali pozadu a vydali se na stěžejní letní open air párty, jako byl kupříkladu Votvírák, Let it Roll, Porta festival, Benátská noc, Sázavafest a Open Air Festival.

Velkou novinkou bylo spuštění projektu Splněné dětské přání, jehož pilotní kolo s malou Vanesskou a patronem Michalem Davidem proběhlo letos v únoru. Od té doby intenzivně pracujeme na dalších krocích, abychom mohli i jiným dětem plnit jejich přání související s kulturou. První červnový den jsme spustili facebookové stránky, na kterých zaznamenáváme velmi kladné ohlasy. Abychom projekt podpořili, začala naše redakce šít ručně vyráběné panenky. Ty jsme veřejnosti poprvé prezentovali na multikulturní akci RefuFest na Střeleckém ostrově. V současné době připravujeme pro Splněné dětské přání vlastní webové stránky a intenzivně plánujeme realizaci dalšího kola.

Za přízeň čtenářům, členům redakce a ostatním, kteří Kulturní servis Puls podporují, děkuje


šéfredaktorka Kristýna Šmejkalová.





Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Kulturní servis Puls





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání