Navštívili jsme muzikálový tábor Tomáše Löbla

Dětský tábor muzikálJaroslav Nicolas Milíček ve spolupráci s Tomášem Löblem připravili pro děti od 29. června do 8. července v rekreačním středisku Počta Štědronín LETNÍ TÁBOR MUZIKÁL 2012. V sobotu 7. 7. uspořádali speciální galadopoledne pro rodiče, které bylo i přes nepřízeň počasí velice úspěšné. Děti předvedly pěvecká a taneční vystoupení i vlastní choreografii.


Rekreační středisko se nachází v nádherném prostředí s výhledem na přehradu Orlík, kde lišky dávají dobrou noc. K dispozici jsou tu rozlehlé louky i bazén na koupání.  Toto krásné místo si našli organizátoři sami. Tomáš Löbl nám prozradil, že na tábory jezdil rád už jako malý kluk. Před rokem začal přemýšlet o tom, jak uspořádat tábor zaměřený na muzikály, protože v České republice nic takového nebylo. Rozhodl se s Jaroslavem uspořádat na zkoušku první ročník. Akce byla velice úspěšná, a tak se letos pořádala znovu.

Dětský tábor muzikálLetní muzikálový tábor je zcela originální nejen tematicky, ale i svou náplní. Děti jsou každý den v pohybu a na čerstvém vzduchu. Po celou dobu pobytu nacvičují vystoupení, která potom na závěr předvedou svým rodičům. Baví to dokonce i kluky, kteří vůbec neprotestují a nadšeně trénují s holkami. Jarda a Tomáš dostali nápad na vytvoření provizorního nahrávacího studia. Pepa Vágner jim půjčil veškerou aparaturu, a tak mohli s dětmi nazpívat písničky, které pak byly použity při závěrečném představení, což ještě více umocnilo celý zážitek. Pro všechny to navíc byla skvělá zkušenost. Děti si s vedoucími vytvořily batikovaná trička v modré, žluté, červené, oranžové a zelené barvě, ve kterých vystupovaly.

Galaodpoledne se mělo pořádat venku na hřišti, a tak už od rána probíhaly velké přípravy, aby na louce vyrostl plac pro vystupování s oponou a připravila se potřebná aparatura. Když bylo všechno připraveno, spustil se bohužel velký déšť a scénu poničil. Nikdo se však nenechal odradit. Vystoupení se přesunulo do velké jídelny, kde se nakonec s malým časovým zpožděním uskutečnilo. Programem humorně provázel Tomáš Löbl, který se rovněž snažil celou dobu svým svěřencům radit a psychicky je podporovat.

Na počátku panovala lehká tréma, ale ta rychle opadla a děti tančily jako o život. U písní „We Are All In This Together“ a „High School Musical“ známých z filmu Muzikál ze střední se choreografie zhostil Tomáš. Eliška krásně a čistě zazpívala písničku z muzikálu Les Misérables. Všechny přítomné rozesmála pohádka „Bouda budka“, kterou vyprávěla vedoucí Kristýnka. Nejmenší dětičky hrály zvířátka a moc si to užívaly.

Dětský tábor muzikálNosa červení a Nosa modří předvedli taneční choreografii, kterou sami vymysleli. Větší potlesk sklidili modří. Veronika a Petra procítěně zazpívaly písně z muzikálu Angelika. Hezké zpracování měla pohádka o tom, „Jak dědeček s babičkou tahali řepu“. Vytáhli ji nakonec díky malé myšce. Vystoupení Šmoulové v roztomilých modrých čepičkách připomnělo dobu dávno minulou. Malý Fanda měl úspěch hned od první chvíle, kdy bylo oznámeno, že zazpívá píseň „Vymyslená“.

Slečně Adéle se splnil její velký sen – měla možnost zazpívat si společný duet s Tomášem Löblem „A tak se lásko měj“ dobře známý z muzikálu Děti Ráje, ve kterém zpěvák působil. Tanec vedoucích Pavlíny, Marušky, Nikoly a Zuzky všem vyvolal úsměv na tváři. Jejich moderní holinky, oblečení, účesy i rytmická hudba skvěle ladily. Sestřih písniček z muzikálu Pomáda nabídl ty nejlepší pecky. Představení se pomalu blížilo k závěru se skladbami z muzikálu Osmý světadíl. Tomáš, Pepa a Jarda rozezpívali přítomné rodiče peckou „Holky z naší školky“. Na závěr dostali všichni na památku medaile za účast. Všichni se pak rozloučili písničkou „Příběh nekončí“, protože tento táborový příběh určitě nekončí a příští rok bude mít zase další pokračování.

Děti se musely poprat s velkým vedrem a menším prostorem jídelny, než kde se původně nacvičovalo. Přesto na nich bylo vidět velké nadšení a rozzářené oči. Tancovaly i zpívaly s takovým nasazením, že člověk měl pocit, jako by viděl skutečné umělce. Maminky a tatínkové pyšně mačkali své fotoaparáty i kamery. Nakonec si mohli spokojeně říct, že tento tábor má skutečný náboj pro jejich děti a rozhodně jim investované peníze stáli za to. Dokonce i ten nejmenší pětiletý kluk prý za celou dobu vůbec neplakal a byl tam spokojený. Velký podíl na tom má bezesporu skvělý nápad a realizace Jardy a Tomáše. Bylo znát, že je tato práce skutečně baví.

 



Text: Meggie
Foto: Kristýna Šmejkalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání