Chcete partnera překvapit na Valentýna? Poradíme Vám!

Svatý Valentýn 14. 2. 2012Někdo svátek zamilovaných oslavuje více, jiný třeba vůbec. Pokud byste si ale tento den chtěli se svou polovičkou nějak ozvláštnit a udělat si radost hezkým společným zážitkem, připravili jsme pár tipů, kam byste mohli vyrazit. Od kulturních akcí až po gurmánské pochoutky. Každý podle svého gusta.


Vášeň je sladká jako čokoláda
Tak proč si to nenamířit rovnou do Muzea čokolády. Pokud patří tato pochutina k těm, které máte nejraději a chtěli byste se dozvědět, odkud tento fantastický vynález pochází, proč byla čokoláda používaná jako lék nebo byste rádi odhalili její sladké tajemství, zavítejte do Choco-Story. Muzeum se nachází v Celetné ulici na Praze 1, otevřeno je každý den od 10 do 19 hodin. Základní vstupné je 180 Kč, pro studenty či seniory je pak o 60 korun levnější. Další zajímavosti se můžete dočíst na www.choco-story-praha.cz.

Je dobře známo, že láska prochází žaludkem
Svatý Valentýn 14. 2. 2012A proto se u jídla ještě chvíli zdržíme. Máte rádi vybrané pochoutky? Zajděte si na večeři do restaurace Hacienda Mexicana, kde se pořádá Valentýnská párty „Brasil de Noche“. Akce začíná v 19:30, vstupné pro jednu osobu stojí 500 korun a zahrnuje neomezenou konzumaci předkrmů, skrajovaných mas přímo u stolu a přílohové buffé. Můžete se těšit na gurmánské speciality jako pečené papriky s kousky tuňáka obohacené o červenou cibulku a olivy, jemnou paštiku zdobenou růžovým pepřem, křupavá grilovaná kuřecí křidélka podávaná s buffalo omáčkou, pečené tortilly ze 4 druhů sýra a brambor s pažitkovým dipem, vysokou hovězí roštěnou z mladého býčka protknutou španělskou chilli papričkou a domácím česnekem. Už se vám sbíhají sliny? A to je jen zlomek toho, co byste mohli ochutnat. Pro zpříjemnění atmosféry bude hrát živá hudba a návštěvníci navíc dostanou pozornost v podobě valentýnského dárečku. Hacienda Mexicana se nachází v Praze a Brně, pro účast je nutná rezervace předem. Kontakt najdete na www.mexicana.cz.

Na Valentýna do kina
Z filmů, které aktuálně sklízí největší ohlasy u diváků, můžeme doporučit drama ROZCHOD NADERA A SIMIN ze vzdáleného prostředí Íránu. Snímek sklízí kladné reakce u kritiků a na svém kontě má nyní už Zlatý glóbus za nejlepší zahraniční film, Zlatého medvěda za nejlepší film, nejlepší ženský a mužský herecký výkon a nyní byl nominován též na Oscara. Pokud byste raději něco trochu dobrodružnějšího a veselejšího, zvolte si HUGO A JEHO VELKÝ OBJEV. Také tento film se těší velkým úspěchům. Má jedenáct nominací na Oscara, mimo jiné v kategorii Nejlepší film, Režie, Scénář, Hudba či Vizuální efekty. Třetím úspěšným snímkem jsou kultovní HVĚZDNÉ VÁLKY. Filmoví tvůrci zapracovali na tom, aby jejich fanoušky znovu potěšili. STAR WARS: EPIZODA I – SKRYTÁ HROZBA se vrátila na filmová plátna, tentokrát však ve 3D provedení. Pokud toto téma patří k oblíbeným vaší drahé polovičky, zaručeně ji tím potěšíte.

Kam za atypickými kulturními zážitky?
Svatý Valentýn 14. 2. 2012O svátku zamilovaných se uskuteční akce OPERA BAROCCA aneb hudba, tanec a zpěv na evropských dvorech XVII. a XVIII. století v době Carnevalu. Hudebně taneční vystoupení bude mít krásnou atmosféru ve vznešeném prostředí Clam-Gallasova paláce, který patří k jedněm z nejkrásnějších pražských barokních staveb. Na akci vystoupí špičkoví čeští umělci specializující se na autentickou interpretaci barokní hudby. Vše v dobových kostýmech a maskách. OPERA BAROCCA začíná v 19:30, lístky jsou v prodeji za 550 Kč, pro studenty pak stojí o sto korun méně.

Další skvělou podívanou by mohla být BROADWAY ON ICE – americká muzikálová show na ledě. V České republice se představí poprvé a to hned v pěti městech: Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Zlíně. Ve vystoupení se promítnou světoznámé muzikály jako Chicago, Hallo Dolly, My Fair Lady, Pomáda, Fantom Opery, Bídníci, Cats nebo třeba West Side Story. Živá hudba je provázána s působivými světelnými, jevištními a pyrotechnickými efekty. Valentýnské vystoupení bude v ČEZ Areně Ostrava od 19 hodin. V prodeji jsou poslední vstupenky v cenových relacích 895 Kč, 795 Kč a 395 korun.



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální stránky akce






SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání