Pražský komorní balet uvede pražské reprízy Mysteria času

Kulturní servis PulsPražský komorní balet uvede 5. března od 19 hodin v Divadle na Vinohradech první velkou pražskou reprízu představení Mysterium času. Inscenací, která měla premiéru v závěru loňského roku, soubor tentokrát vsadil na domácí tvorbu - autory choreografií nového triptychu jsou Ondřej Vinklát, Marek Svobodník a Hana Polanská Turečková. Všichni tři tvořili na hudbu českých skladatelů. Vznikla tak originální a velmi rozdílná díla, co se pojetí i provedení týče a nové představení velmi dobře zapadá do dramaturgie PKB.


Inspirací pro nejnovější choreografii Ondřeje Vinkláta, prvního sólisty Baletu Národního divadla, byla prchavost okamžiku. Niterný duet muže a ženy nazval jeho autor Teď². Marek Svobodník připravil na motivy proslulé básně Edgara Allana Poea Havran taneční grotesku s názvem Chvilka POEzie. Autor používá černý humor a jeho dvacetiminutové dílo s velkou dávkou nadsázky baví a mrazí zároveň. Do titulní role obsadil přímo šéfa Pražského komorního baletu Igora Vejsadu. Večer uzavírá minimalistické, abstraktní, zajímavě výtvarně pojaté dílo, které vytvořila Hana Polanská Turečková. Jeho název odkazuje na stejnojmennou nadčasovou skladbu Miloslava Kabeláče.

Kulturní servis Puls

Druhou pražskou reprízu představení odtančí Pražský komorní balet opět v Divadle na Vinohradech, a to 21. května 2017. Vstupenky jsou k dispozici na: http://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/MYSTERIUM-CASU.

 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání