Benefit Brow bar: místo, kde vám drink nenalijí

benefit brow barV Praze se otevřel nový bar. Co jeden, je jich hned několik! V tomhle podniku si ale svůj oblíbený drink nedáte. Sem se totiž chodí za perfektním obočím. Stále netušíte, kam Kulturní servis Puls zavítal tentokrát?


„No, to je hrůza!“ První slova, která vyšla z úst vizážistky Brow baru, který po vzoru amerických salónů otevřela v několika vybraných Sephorách značka Benefit. Jo, zasloužila jsem si to. Aby bylo jasno, moje obočí téměř neexistuje. Je špatně rostlé, každé jiné, nedorůstá a je velmi světlé a řídké. Pinzeta a domácí úprava je pro mě dost málo, to jsem si uvědomovala. Že se ale i s mým obočím dá udělat takový zázrak, jsem nečekala.

benefit brow barPokud jste o Brow barech už slyšeli, pravděpodobně víte, že je v Sephoře na Václavském náměstí, v Palladiu a v centru Nový Smíchov. Co ale nejspíš nevíte, Brow bar je i v Arkádách Pankrác, kde momentálně probíhá také Škola líčení. A ten jsem si vybrala já.

Jak už jsem řekla, první hned po usednutí do bílé židličky, obklopené všemi serepetičkami v retro holčičím stylu, které v následujících minutách měli mé obočí vyšvihnout k dokonalosti, bylo zděšení slečny, která mi obočí měla upravit. Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se necítila dotčená, na druhou stranu ale měla pravdu, co si budeme povídat. Hned na to mi ale řekla, co bych měla a neměla dělat, jak s ním zacházet a co používat za přípravky. A pak se šlo na věc.

Pomocí tenkých dřívek mi ukázala, jak by mělo obočí vypadat, jak by mělo růst a jak ho bude tvarovat a upravovat. Samozřejmě podle nejnovějších trendů. Následně mi kolem obočí natřela vazelínu, aby se barva nanesla opravdu jen na obočí, a začala barvit. V tuhle chvíli bych se být vámi nekoukala do zrcátka, budete mít pocit, že jste Grinch. Nebo Brežněv.

benefit brow barPak přijde na řadu část, na kterou jsem byla zvědavá nejvíc. A zároveň jsem se jí nejvíc bála. Depilace voskem. Nejprve vám obočí zafixují a kartáčkem upraví. Pak ruce vyzkouší teplotu vosku a jde se na to. Na rovinu, nejsem schopná si strhnout náplast bez toho, aniž by mi vhrkly do očí slzy. Ale tohle je oproti náplasti procházka růžovým sadem. Části nad nosem a nad obočím necítíte skoro vůbec, citlivější místa pak mohou být nepříjemná, ale jde o maximálně dvě strhnutí a opravdu se není čeho bát. Navíc vás čeká odměna v podobě voňavého chladícího gelu, který vám zklidní zarudlá místa. Kolem řádně vydezinfikovaného, a už krásně upraveného, obočí, které podle potřeby také domalují a doupraví pinzetou, vám nanesou ještě korektor, aby se zakryla červená místa a je hotovo!

Můj první dojem z výsledku byl, musím říct, trochu rozpačitý. Výraznějšího obočí jsem se vždycky bála, protože mám jemný obličej. A najednou jsem ho měla. Perfektně upravené, perfektně nabarvené. Zdálo by se, že nejde o nějakou razantní změnu, ale s obličejem mi to udělalo opravdu hodně. Je to ale jen a jen o zvyku. Teď je mi jasné, že si obočí sama krásně upravit prostě nedokážu a že věta pravé blondýny Elle Woodsové: „Co můžeš udělat sám, nenechávej na ostatních, až na vytrhání obočí,“ je neuvěřitelně pravdivá. Ještě ten večer už jsem byla z výsledku absolutně nadšená a za čtyři týdny rozhodně plánuji další návštěvu.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Tereza Netoličková





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání