MBF Weekend den třetí: Jimmy Choo tleskal Jakubu Polankovi

prague fashion weekendV sobotu 21. září zažil stan Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu pravděpodobně největší nápor návštěvníků. Není divu. Program byl totiž nabitý módními událostmi. Svůj neuvěřitelný cit pro módu odpoledne předvedla Petra Balvínová a večer se střetl český talent Jakub Polanka s berlínským Michaelem Sontagem.


Pomyslný vrchol pražského svátku módy nastal v sobotu 21. září, kromě hlavní večerní přehlídky Gala Fashion Night nabídl opět mnoho zajímavých módních tvůrců. Jedním z nich byla Iva Burkertová, která svou kolekcí ODIVI AW13 den odstartovala. Přehlídka měla podnázev „Když na tebe sněží, neznamená, že jinde nekvetou“ a ve stejném duchu se nesla celá show. Obavy, že uvidíme futuristické vize mladé alternativní módní scény, se rozplynuly brzy po začátku. Návrhářka zvolila příjemné a poddajné materiály a kreativně si s nimi hrála na šatech i kabátech.

Ve čtyři hodiny byla na řadě přehlídka, na kterou jsem byla velmi zvědavá. Zajímalo mě, zda se Petře Balvínové pod značkou TIQE povede stejně triumfální kolekce, jako byla ta minulý rok na Prague Fashion Weekendu. Povedla! Petra Balvínová opět ukázala, že svou profesi dokonale ovládá a má cit pro kombinace. Lévitation A/W 2013 je plná černých krajkových sukní a šatů s tělovou podšívkou, balonkových mini sukní, košilí s fiží, i teplých kabátů s pásky, lehoučkých dívčích materiálů v kontrastu s teplými pletenými svetry. Na přehlídce jsem také potkala několik žen již oblečených v Petřiných modelech, ať už z minulých kolekcí nebo té aktuální.

Zajímavou podívanou připravila také Kateřina Geislerová. Nechala se inspirovat Johankou z Arku. Po historické hrdince nese název kolekce ´Arc a snoubí se v ní ženské střihy a pevné materiály a mnoho odstínů zelené. Modelky na hlavách nosily pevně utažené šátky nebo čepičky evokující historické kostýmy.

 

prague fashion weekend


Samotný vrchol večera nesl dlouhý název - Gala Fashion Night Prague meets Berlin, a sliboval hned několik bodů programu. Kromě přítomnosti Jimmyho Choo byla hlavním bodem přehlídka jednoho z nejtalentovanějších českých módních designérů Jakuba Polanky. Ten představil kolekci Belleville inspirovanou kontrasty francouzské čtvrti, ve které návrhář žije.  A tak byly na mole vidět odvážné a rozmanité módní kreace. Celou přehlídku zahájila modelka v černé burce s velikým kazeťákem v ruce a ukončila ji rudovláska v kšiltovce oblečená jen do průsvitného závoje.

Po přehlídce vystoupil Jimmy Choo, který pochválil Prahu, vyzdvihl její přirozenost a přiznal, že by se do hlavního města rád vrátil. Moderátor večera Libor Bouček pozval k mikrofonu také jeho dceru, která měla na sobě Polankovy šaty, ředitelku MBPFW Janinu Šlemínovou a ředitelku malajského fashion weeku .

Jako poslední viděl stan narvaný k prasknutí přehlídku berlínského designéra Michaela Sontaga, který již od roku 2009 pravidelně představuje své kolekce na německém fashion weeku.


Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání