MBPF Weekend den první: Stan ovládly kontrasty

modni udalost rokuVe čtvrtek 19. září oficiálně odstartoval Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend. Simona Krainová, která byla tváří akce v minulém roce, předala štafetu slovenské modelce Vieře Schottertové a kolotoč módních přehlídek se rozjel naplno. První den se nesl v duchu kontrastů a elegance.


Je ještě příliš brzy na nadšené výroky o povedené akci, rozhodně ale není brzy na konstatování, že Janina Šlemínová a Stars Communication posouvají laťku stále výš. Pořekadlo sliby chyby v případě organizátorů MBPFW neplatí. Co slíbili na tiskových konferencích, to splnili. Fashion lounge, určená pro čekající na přehlídku, ke spokojenosti všech navazuje na hlavní stan, je je v tomto roce pohodlná a od minulého roku narostla do ideálních rozměrů. Vzhledem k počtu přehlídek, kterých je přislíbeno více než 40, by bylo zbytečné popisovat každou módní show zvlášť. Vybrali jsme proto z každého dne několik nejzajímavějších bodů.

Během 19. září stan hostil například přehlídku modelů Hany Stocklassové, která tvoří pod značkou Boheme. Kolekce Roots odstartovala zhruba tři čtvrtě hodiny po sedmnácté hodině. Modelky s dívčími copy předvedly šedé, černé a bílé pleteniny, oblečení z přírodních materiálů a doplňků. Příjemná podívaná ale nenabídla oproti minulému roku nic inovativního. Svůj standard a věrné zákazníky si ale Stocklassová rozhodně udržela.

Ve stejném bloku předváděl svou práci také Aleš Báry. Show začala temným videem a stan pravděpodobně očekával také modely, které budou navazovat tmavými barvami a těžkými materiály. Opak byl pravdou. S prvními tóny dynamické hudby vkráčely na přehlídkové molo modelky v růžové, bílé, s kabelkami imitujícími květy růží a s šátky na hlavách. Kontrast podtrhlo i nápaditě řešené závěrečné defilé. Na molo postupně nakráčeli modelové v červených plavkách s ručníky, následováni modelkami v bílých nátělnících a modrých kalhotkách.

 

modni udalost roku


Velmi očekávanou byla módní show Pietro Filipi. Značka prezentovala svou kolekci na podzim a zimu 2013, zůstala věrná elegantním kostýmům, šatům zvýrazňujícím siluetu, ležérním oblekům. Dominovali jí černá a šedá v kontrastech s hořčicovou nebo fuchsiovou. Svěžím prvkem byly naopak potisky ala malovaný obraz na vzdušných dámských svršcích.

Zatímco Pietro Filipi se Itálií inspiruje, další značka Tombolini je ryze italská. Brand předvedl pánskou kolekci od elegantních sak, pulovrů, až po roláky a košile. Kvalitní materiály v hnědých a šedých tónech tentokrát návrháři doplnili světle modrými a hořčicovými kontrasty. Stylové obleky předváděli nagelovaní modelové s plnovousem. To dodalo šmrnc usedlejším kusům oblečení.

Napjaté očekávání, co přinese nová značka Va Va Voom , bylo znát ve stanu po úderu dvacáté hodiny.  V módní show se mísily prvky vyřezávané kůže a mušelínu nebo pletenin. Nejedna modelka tak předvedla světlé dívčí šaty doplněné o dámské kožené bundy a kabátky. Kromě kontrastních materiálů diváky provokovaly také kombinace bílé, černé a rudé. Va Va Voom se svou krásnou kolekcí a odvážnými kombinacemi zřejmě brzy zařadí mezi uznávané módní domy.




Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Tereza Netoličková





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání