Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2013 zahájila tisková konference a vernisáž Elle Fashion Photo Awards

prague fashion weekendRok se s rokem sešel a Praha opět zažívá přehlídkový maraton. Znatelně zas o několik úrovní lepší Prague Fashion Weekend, který letos, a pravděpodobně ne naposled, spouští svůj program pod hlavičkou Mercedes-Benz, začal 19. září. Odstartovala ho tisková konference a vernisáž soutěže Elle Fashion Photo Awards, na které se sešli zástupci médií, fotografové i blogeři. Monika Drápalová svou kolekci však nepředvede.


Oldřiška Křížová, Viera Schottertová, Janina Šlemínová, Václav Dejčmar, Andrea Běhounková, Florian Müeller a Ladislav Paleček. Těchto šest osobností se ve středu 18. září sešlo na tiskové konferenci ve Štencově domě v Praze, aby společně představili to, na čem celý rok tvrdě pracovali a z čeho my se v následujících dnech budeme těšit – Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2013. A že je zájem o akci obrovský, potvrdila i přes nepřízeň počasí vysoká návštěvnost samotné tiskové konference.

Lukáš Hejlík, který měl celou akci moderovat, se bohužel nemohl dostavit, nicméně se jeho postu zhostil Vlasta Korec, jenž jako první předal slovo ředitelce MBPFW Janině Šlemínové. Ta zahájila konferenci poutavou video pozvánkou, která už nyní koluje internetem, a poté se jala představovat novinky a ty největší události letošního ročníku.

Jednou z nich je bezesporu Opening Ceremony, jež proběhne ve čtvrtek 19. září v 15 hodin. Pásku, která otevře stan, jenž se na další čtyři dny stane hlavním dějištěm módního dění, spolu s organizátory slavnostně přestřihne také Simona Krainová. „Simona předá štafetu Vierce, protože jak si dobře pamatujete, Simona Krainová byla naší loňskou tváří,“ objasnila Šlemínová.

Návštěvníky pak nalákala také na sobotní Gala Fashion Night, kterou osobně navštíví i Jimmy Choo a na nedělní přehlídku Start-Up: „Start-Up představí nadějné tvůrce a studenty a kromě toho i loňskou vítězku Maju Božović s novou kolekcí, vytvořenou speciálně pro tuto příležitost.“

 

Prague Fashion Weekend


Na konferenci byl také objasněn spor o neoprávněné užití názvu Prague Fashon Week probíhající tento týden. Hodně zjednodušeně šlo o to, že značka Prague Fashion Week je registrovanou známkou, která už někomu patří, a organizátorky předešlé akce neměly právo na to, jí bez souhlasu užít. Vyvraceli se i teze o konkurenčním boji a podobná témata ohledně českých módních akcích. Organizátoři MBPFW si bezpochyby své obhájili, názor na tyto čachry už je ale na každém osobně. Vysvětlení nicméně bylo na místě.

Zásadní informací, kterou přinesla tisková konference, je ta, že přehlídka Moniky Drápalové, která měla proběhnout v neděli v tandemu s Sharkou Bosakovou, se neuskuteční. Představeni byli také vítězové soutěže Elle Fashion Photo Awards, kterým se v kategorii módní fotograf stal Vojtěch Veškrna a v kategorii módní bloger Ondřej Janů. Oba sklidili zasloužený potlesk a jejich fotografie, spolu s fotografiemi všech vybraných finalistů, byly vystaveny v prostoru konání tiskové konference.

Veškerý program, který bude probíhat jak ve stanu, jenž letos pojme až šest set diváků, tak i mimo něj, je podrobně představen na oficiálních stránkách Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu. O tom, že je opravdu na co se těšit, a že je možné vybírat z velice pestré škály nejen módních přehlídek, se můžete přesvědčit sami.






Text: Tereza Netoličková
Foto: Sylvie Zapletalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání