World of Beauty & Spa zahájí další sezonu veletrhů krásy

world of beauty and spaV pořadí již 16. kosmetický veletrh World Of Beauty & Spa se otevře návštěvníkům již v pátek 6. a v sobotu 7. září 2013. V moderních halách areálu PVA Expo Praha - Letňany bude připravena nabídka top novinek i oblíbených přípravků více než tří stovek vystavovatelů.


Návštěvníky uvítají odborníci, kteří poskytnou cenné rady pro péči o pleť podle jejího individuálního stavu, nabídnou možnosti formování postavy či návod na zdravý životní styl a vhodný pohyb pro danou věkovou kategorii i typ zákazníka.

Jako každým rokem se příchozí mohou těšit na trendy v líčení, účesech, odívání – look 2014 – již tradičně v podání týmu Pavla Bauera, Štěpánky Podroužkové a dalších předních vizážistů, kteří také vyhlásí a předvedou témata na soutěže 2014 – Creative Image Team („Architectural Beauty”) a fotomake-up („Prkna, která znamenají svět”). Jak čarovat s kadeřnickými nůžkami ukážou nejlepší kadeřníci – úspěch opakovaně sklízí show Honzy Hlaváčka a Martina Loužeckého, Blanky Haškové i Romany Topinkové.

Velkou oblibu si získala řada módních přehlídek renomovaných návrhářů a oděvních značek v podání řady českých miss, stejně tak známých tváří show businessu, tentokrát se mimo jiné zúčastní Monika Žídková, Eliška Bučková, Taťána Makarenko, Taťána Šedivá a finalistky České Miss 2013.

Modelky a miss nebudou jediné známé tváře, které budou moci návštěvníci potkat. Příznivci Marie Rottrové mohou přijít na její autogramiádu, stejně tak na veletrh za „svou” kosmetikou přijde řada známých osobností z televizních seriálů.

Na veletrhu opět nebudou chybět vrcholové české a mezinárodní soutěže. Ke každoročním „highlights“ patří finále České mistrovské soutěže v make-upu, mezinárodní soutěž v modelování nehtů (nail designu), mezinárodní soutěž ve Spa manikúře, finále prestižní soutěže kadeřníků „Inspirace 2014“, tentokrát věnovaná pánským účesům, i soutěž pod názvem „Beppa” o výrobky mimořádné kvality, které nabízejí naši výrobci i prodejci, přehlídka krásných sportovních těl  - soutěž Natur Sport Fitnes Cup.

Prestižní Českou mistrovskou soutěž v make-upu odborně vede Pavel Bauer, známý český vizážista, který líčí i v mnoha televizních pořadech, např. Superstar. Soutěže se účastní šest finalistek soutěže Unie kosmetiček, pořádané v krásných prostorách Kaiserštejnského paláce na začátku června, kde ztvárňovaly „Snídani u Tiffanyho“ Sedmou soutěžící je vítězka březnové soutěže Creative Image Team by Pavel Bauer.

V průběhu soutěžního času 30 minut soutěžící vytvoří sedm modelů hýřících letošními trendovými barvami a svůdnou exotikou. Krásné květinové téma soutěže „Wild Orchid” nám takto přiblížil sám Pavel Bauer: „Divoce smyslná, vášnivě nespoutaná a originálně zbarvená, taková je Divoká orchidej - Finalisté soutěže mají za úkol vytvořit model na toto téma za použití svých vlastních nápadů inspirovanými typickými kombinacemi barev vycházejících z divoké přírody, umělých řas a různých efektů své soutěžní originální líčení. Na soutěžící čekají hezké dary, poháry, diplomy, květiny, relaxační pobyty, pro vítězku také možnost účasti v nejprestižnějších soutěžích v zahraničí.“

 

world of beauty and spa


Nejen z estetických, ale i z praktických důvodů mnohé ženy preferují modelované gelové či akrylové nehty před nehty přírodními. V nabídce nehtových designerů je nejen samotná modeláž, kdy zhotovují rozličné tvary a délky nehtů podle přání zákaznic, ale také jejich zdobení jako doplněk k oděvu nebo třeba pro zvláštní příležitosti, plesy, svatby, promoce… Po období trendu spíše kratších přirozeně vypadajících nehtů avšak se zřetelnými bílými okraji „francií“ se nyní móda kloní spíše k rozličnosti tvarů i zdobení, může jimi být nový maximálně přírodní „look“ s přírodně vyhlížejícími přechody k bílému volnému okraji k nerozeznání od přírodních nehtů i zajímavé kreace doplňující celkový vzhled. Výrazným i praktickým trendem pro přírodní i umělé nehty je tzv. „striplak“ který téměř „zipovou“ metodou bez poškození nehtů umožní jejich rychlé odlakování a přebarvení. A při prezentaci této metody nebude chybět „poledance“ show pro odlehčení a zábavu. Pro plesovou sezónu je nápaditou tečkou i decentní zdobení nehtů na nohách či jemná kresba na kůži doplňující celkovou image  

V několika saloncích i na hlavním podiu bude probíhat kromě programu věnovanému metodám pro péči o příjemný a mladistvý vzhled také cyklus interaktivních přednášek a ukázek věnovaných péči o nohy, aromaterapii, masážím, relaxaci, regeneraci, metodám alternativní péče o zdraví i vzdělávání v těchto oblastech.

Aromaterapie je stále významnější v prevenci a péči o duševní zdraví. Návštěvníci se dozvědí, jak a proč používat aromaterapii, mohou si nechat doporučit individuální aromaterapeutickou směs, sdílet své zkušenosti se studenty tohoto oboru, nebo třeba si vyrobit „vlastní“ směs v zábavné interaktivní dílně pro každého. Na programu budou základy čínské medicíny, čínské masáže.


Stále přibývá lidí, jimž narůstají potíže s páteří a pohybovým ústrojím. Často je dobrou prevencí i léčbou fyzioterapie i masáže. Součástí workshopů budou i informace a  názorné ukázky masáží, které bude možno i vyzkoušet. Třeba Dexter Academy prakticky naučí základy pro Havajské masáže, Hot Stones masáže, Bambusové masáže, Indické masáže, Amma masáže či Dornovu metodu.

Zájemci se dozví, co je irisdiagnostika, jak může pomoci astrologie „rozplést“ rodinné vztahy, jak pozitivně ovlivňovat duchovní sféru života a myšlení. Také příznivci biokosmetiky a přírodní péče naleznou „své“ přípravky na řadě stánků.

Péče o nohy bývá mnohdy opomíjena, ačkoliv má u nás tato odbornost dlouhou tradici. Velký rozvoj zažila ve 30. letech  za podpory podnikatele Jana Bati. Odborné publikace zahrnovaly jak lékařskou péči, tak informace pro pedikéry, kritéria pro volbu správné obuvi i např. cvičení k protahování a posilování svalů nohou.  Na veletrhu bude Česká podiatrická společnost m.j. formou semináře poskytovat  „refresh” pro všechny, kdo se podílejí na péči o nohy. Významnou novinkou bude předvádění i praktická výuka cvičení dětí pro zdravý vývoj nožiček. Na téma „zdravý vývoj dětí a prevence“ pohovoří odborníci z Asociace pracovníků v regeneraci, témata přednášek jsou prevence zdraví a vhodný životní styl pro školáky, plavání, saunování a  masáže

Novinkou bude samostatná hala s nabídkou minerálů, drahých kamenů, bižuterie a doplňků, kam bude vstup pro návštěvníky zdarma Pro jejich autenticitu i schopnosti pozitivního „naladění“ jsou velice vyhledávané příznivci směru feng-shui.



Text: Lenka Konečná
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání