Z módní estrády velkolepou událostí, Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend exkluzivnější než kdy dříve!

prague fashion weeekendUž 18. září odstartuje dnes již tradiční čtyřdenní maraton přehlídek Prague Fashion Weekend, tentokrát pod záštitou Mercedes-Benz. Z Pražského hradu se akce letos stěhuje zpět do Pařížské ulice. Ale nebojte, MBPFW se nevrací ke svému původnímu konceptu, naopak se obřími skoky vyrovnává světové módní scéně. Letos to bude stát za to!


Je evidentní, že Prague Fashion Weekendu kritika jen a jen prospívá. Z akce, kde se uprostřed Pařížské postavilo molo, kolem se mačkaly stovky zvědavců a na pódiu poskakovali robůtci, mrkvičky a modelky v šatech podle světových návrhářů, nezbylo snad už vůbec nic. PFW dostává čím dál exkluzivnější punc a pokud jste si mysleli, že se loni nechali uchlácholit vesměs pozitivními ohlasy, jste na omylu. Pražský módní víkend jde dál a razí si cestu nejen na vrchol českých módních událostí, ale směle se zařazuje i po bok těch světových. Konečně!

Zásadní informací je, že se letos Prague Fashion Weekend dostal pod hlavičku značky Mercedes-Benz, která podporuje týdny módy například v New Yorku, Londýně, Berlíně či na Ukrajině, ale také v Austrálii nebo Africe. Prahu to tak opět posouvá blíž k cíli, stát se vyhledávanou módní destinací a zároveň se stává podporou pro české návrháře, kteří tak mají o krůček blíž k tomu, dostat své práce do světa.

Další novinkou je pak opětovná změna lokace. Z Pražského hradu se letos akce přesouvá zpět do Pařížské ulice, kde vyrostou hned dva navazující stany. První jako vstupní zóna a fashion lounge, který letos slibuje mnohem více prostoru než loni, druhý, pro samotné přehlídky, nabídne až šest set míst.
Tváří letošního ročníku je krásná slovenská topmodelka Viera Schottertová, kterou letos spolu s Karolínou Kurkovou můžete obdivovat v kampani značky Mango. Do Viery portfolia se řadí značky jako Chanel, Armani, Gant nebo Victoria’s Secret, nafotila více než padesát světových kampaní a patří k světové modelingové špičce.

prague fashion weeekend


Exkluzivním hostem letošního MBPFW je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších návrhářů bot Jimmy Choo. Návrhář se zapojí i do programu, povede jednu z doprovodných aktivit Prague Fashion Weekendu. A ten bude i letos opravdu pestrý. Čekají nás workshopy, výstavy, showroomy i video sekce. Kromě toho se samozřejmě můžete těšit i na to hlavní, na přehlídky. Letos své modely předvede například Ivana Follová, Kateřina Geislerová, Hana Havelková, Jiří Kalfar, Mirka Horká, Petra Balvínová, Martina Navařilová, Dominika Sedláčková a mnoho dalších. Chybět nebudou ani prezentace pražských butiků s luxusní módou. Kromě toho probíhaly v rámci MBPFW i soutěže pro talentované fotografy a blogery, jejichž díla budou k vidění v rámci doprovodného programu. Součástí budou samozřejmě i módní party a vybrané akce.

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend startuje 18. září a potrvá až do 22. září. Vstupenky jsou již v předprodeji a vy si můžete pořídit jak čtyřdenní VIP Pass All Inclusive, opravňující ke vstupu na všechny přehlídky a sezení ve VIP řadách a zároveň ke vstupu na oficiální party MBPFW, nebo 4Day Fashion Pass opravňující ke vstupu na všechny módní přehlídky, kromě přehlídek ve 20 a 21 hodin. Či si můžete zakoupit jen vstupenky na jednotlivé přehlídky v ceně 250 Kč.

Akce letos dostala také charitativní ráz. Přímo ve fashion lounge či na vybraných místech v rámci doprovodného programu budete mít možnost zakoupit tašku Prague Fashion Weekendu, z prodeje pak poputuje část na nadační fond IMPULS.

 


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání