Přehlídka Tatiany Kovaříkové prezentovala ženskost a smysl pro detail

Tatiana KovaříkováElegantní ochutnávka z kolekce šatů Tatiany Kovaříkové byla k vidění ve čtvrtek večer v pražské Leica Gallery. Organizátoři nápaditě přetvořili výstavní prostory na přehlídkové molo a jedinečnou atmosféru podtrhla také expozice portrétů německého fotografa WOWEho.


Předvánoční módní přehlídku zorganizoval dámský klub Hospodářské komory ČR tak precizně, že se bylo stále na co dívat. Večer odstartovala sklenice sektu a následné oficiální přivítání ředitelky galerie Míly Dubské. „Když se řekne jméno Tatiana Kovaříková, tak myslím, když se porozhlédnu kolem, že by bylo nošení dříví do lesa, vám toto jméno představovat,“ promluvila k návštěvníkům přehlídky Dubská.

Tatiana KovaříkováTatiana Kovaříková patří bezpochyby mezi českou elitu módního návrhářství. A to také potvrdila svou novou kolekcí na zimu 2012/2013. Hostům a potencionálním zákaznicím předvedla rafinované splývavé dlouhé šaty, áčkové sukně i nabírané koktejlky. Pojicím prvkem celé kolekce bylo střídání lesklých materiálů s matnými.

Velká část návrhářčiny tvorby byla v černé barvě, zastoupení našla i podmanivá rudá a vše zjemňovala béžová. Smysl pro eleganci a vyprecizované detaily nezapřela Tatiana ani tentokrát. Většinu modelů doplňovaly výrazné pásky, tam kde chyběly, dodával kýžený tvar přesýpacích hodin samotný střih.

Atmosféru večera podtrhovaly fotografie německého fotografa Wolfganga Wessenera tvořícího pod pseudonymem WOWE. Před hledáček fotoaparátu si postavil velké osobnosti nejen světa módy, ale i politiky nebo automobilové závodníky.

Umělec, který spolupracoval například s časopisem Vanity Fair nebo přílohou amerického New York Times, oslovil a vyfotografoval svou slavnou kolegyni Annie Leibovitz i jazzového hudebníka Pharona Sanderse či závodníka F1 Michaela Schumachera. Kromě již jmenovaných se jeho modely stali Domenico Dolce, Stefano Gabbana a ikona Miuccia Prada.

Tatiana KovaříkováZe slavných Čechů se před WOWEho objektiv dostal Václav Klaus. A v Leica Gallery je též vystavená fotka Andyho Warhola, která vznikla v New Yorku necelé dva měsíce před Warholovou smrtí.

Po přehlídce následoval malý raut a nezbytné focení modelek s návrhářkou. Kovaříková, jako obvykle oblečená v černé, rozdávala úsměvy na všechny strany a dalo by se říci, že si komornější prostory užívala stejně, jako její hosté.

 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání