Designblok letos obsadí historické budovy

DesignblokTradiční přehlídka designerů proběhne letos během prvního říjnového týdne už počtrnácté. Designblok 2012 láká hlavně na unikátní výstavní prostory, návštěvníci totiž budou moci zavítat do Šporkovského paláce, Clam-Gallasova paláce a Kafkova domu. Součástí akce bude i Designblok Premier Fashion Week, tedy přehlídky módy a šperků, které uvítá hlavně kostel sv. Šimona a Judy.


Od 1. do 7. října se tisíce lidí vypraví do centra Prahy pokochat novinkami ve světě designu. Letošní Designblok bude znovu nabitý bohatým programem v několika prostorech. Jedno tzv. Superstudio bude umístěno do Clam-Gallasova paláce. Ten bude zaměřen na luxus. Ve výjimečných sálech naleznou návštěvníci prezentace projektů designérských studií a firem z oblasti životního stylu, které do našeho života přinášejí s manufakturní nebo ruční výrobou pocit ojedinělosti a vzácnosti. Zde bude umístěna i hlavní výstava Designbloku nazvaná Klenotnice.

DesignblokJen dvě stě metrů odsud stojí Kafkův dům, kde bude druhé Superstudio. Věnováno bude pouze interiéru. Ve čtyřech patrech se můžou lidé těšit na prezentace novinek v oblasti nábytku a bydlení od předních výrobců z domova i ze zahraničí. Celé druhé patro pak zaplní italské interiérové firmy v rámci Italian Design Week, jenž bude prvně přímo součástí Designbloku.

Šporkovský palác v Hybernské ulici se promění v Openstudio, které nabídne projekty a prezentace z oblasti šperků, módy, designérských prototypů, ale i vizionářské studio. V prostorách Openstudia, tedy Laboratoře současného designu, proběhne i expozice vítězů soutěže Designblok Talent Cards - nadějí českého designu. Návštěvníci se tak mohou těšit na výtvory produktového studia Tobyšlo, šperky Janjy Prokičové, boty značky Cutulum, modely Karolíny Juříkové, diplomovou práci Terezy Ujevičové, módní návrhy Moniky Krobové a modely slovenského módního návrháře Miroslava Sabo.

Kostel sv. Šimona a Judy v Dušní ulici opět bude hostit přehlídky v rámci akce Designblok Premier Fashion Week, který navazuje na úspěšné prezentace autorské módy v předchozích letech. Kromě domácích umělců a návrhářů se zde budou prezentovat i vybrané zahraniční značky a designéři s originálními projekty, které vznikly speciálně pro Designblok. Vstupenky na celou akci jsou už k dispozici v předprodeji v galerii Křehký od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin a vyjdou na 250 korun, zlevněné pak na 150 Kč. Lístek na módní přehlídku stojí stovku, pokud máte vstupenku na Designblok, zaplatíte jen 70 korun.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání