Prague Fashion Weekend 2012 je tady!

Prague Fashion WeekendJelikož do zahájení třetího ročníku Prague Fashion Weekendu zbývají jen hodiny, uspořádali organizátoři tiskovou konferenci a zveřejnili poslední detaily programu. Čtyři dny plné módy a designu budou příležitostí k představení svých kolekcí nejen pro slavné módní bardy, ale i propagací talentovaných začínajících návrhářů.


Na úvod dopoledního setkání v hotelu Rocco Forte Augustine představila ředitelka projektu Janina Šlemínová základní informace týkající se nadcházejících dní od 12. do 16. září. Celý program bude čítat na 26 samostatných přehlídek. Na rozdíl od minulých let nepůjde o bloky, ve kterých se značky budou prezentovat, ale o jednotlivé přehlídky.

Olo Křížová, jež je Art directorkou Prague Fashion Weekendu, promluvila o důrazu kladeném na propagaci českých designérů a soutěži čerstvých absolventů oděvních a uměleckých škol. Start–up bude mít dvě výherní kategorie – cena za vítězný oděv v hodnotě 100 tisíc Kč a za doplněk, jejíž vítěz bude ohodnocen 50 tisíci korunami.

Další příjemná záležitost pro návštěvníky bude přichystána v podobě doprovodného programu. Hned během čtvrtečního dne bude hostem Giorgio Ballerini, obchodní ředitel ISA SPA, který spolupracuje mimo jiné s módním domem Chanel a Marc Jacobs. O víkendu zase budou k dispozici prostory Salmovského paláce, a to pro návštěvníky showroomu české a slovenské módy.

Marcel Ostertag přijal pozvání a přijede do Prahy z berlínského fashion weeku, kde sklidil se svou poslední kolekcí velký úspěch. Jeho modely budou uvedeny v bloku společně s prací šperkařky Zofie Angelic.

Český návrhář Jakub Polanka udělal výjimku a rozhodl se využít příležitosti prezentace svých modelů na samostatné přehlídce. Podle vlastních slov totiž nerad dělá přehlídky v Praze, protože z nich nemá výstup. Ve své kolekci se ale hlavním městem nechal inspirovat a snažil se zhmotnit představu, jaká by byla Praha žena, i když sám přiznal, že se tím dopustil klišé.

Prague Fashion WeekendVelkým potěšením bylo vidět v pražském hotelu i ambasadorku Simonu Krainovou, která dorazila i přes svůj pokročilý těhotenský stav. Přiznala svou radost, že se stále může v projektu angažovat a doufá, že bude moci ve čtvrtek 13. 9. slavnostně zahájit maraton přehlídek. Modelka by se také ráda zúčastnila několika přehlídek, mezi jejími typy nechyběla například Taťána Kovaříková.

Řeč byla zatím hlavně o módních tvůrcích a organizátorech. Bez koho by se ale přehlídky neobešly, jsou modelové. Mezi nimi letos uvidíme Janu Knauerovou nebo oblíbenou tvář módního domu Dior Šimona Kotyka.

Kromě již výše zmíněných dam Janiny Šlemínové a Olo Křížové na tiskovou konferenci přišli prezentovat svou práci maskérky z kosmetické značky Maybelline a vlasové stylistky z Redken. Obě firmy jsou totiž partnery celého projektu.

Ještě připomínáme, že vstupenky na přehlídky jsou od 150 do 250 korun v předprodeji. Pokud se rozhodnete vyrazit, nezbývá než popřát příjemný módní zážitek.

 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání