Blíží se třetí ročník Prague Fashion Weekendu

Prague Fashion WeekendUž ve středu 12. září vypukne dnes již tradiční zářijová akce Prague Fashion Weekend. Letošní ročník se dočkal několika výrazných změn, které ho posouvají na úplně jinou úroveň.


Jelikož se na české scéně zrodil konkurenční boj, co se akcí na módu zaměřených týče, bylo i pro pořadatele Prague Fashion Weekendu nezbytně nutné zabojovat a i přes poměrně kladné hodnocení veřejnosti předchozích ročníků přijít s něčím, co Prahu opět posune o krůček blíž světovému formátu týdnů módy. A koncept vypadá opravdu slibně.

Asi tou nejzásadnější změnou je lokace. Z Pařížské ulice se letos konání přesune na Hradčanské náměstí, kde vyroste obří fashion stan, který je v zahraničí při takových akcích běžně používaný. Ten pojme až šest set lidí a chybět nebude ani lounge a přehlídkové zázemí. Další novinkou je délka trvání fashion weekendu. Ten totiž letos neproběhne pouze ve dvou dnech, jak tomu bylo doposud, ale hned ve čtyřech, tedy od 12. do 16. září, a to tak, že na hlavním mole bude každou hodinu probíhat přehlídka, zájemce čekají i workshopy, diskuze, výstavy a různý jiný doprovodný program po celé Praze. Ale pozor! Akce už není zadarmo. K dispozici je přibližně 100 – 200 lístků na každou jednotlivou přehlídku.

Prague Fashion Weekend„Chceme víc než jen dobře zorganizovat divácky zajímavé přehlídky. Chceme do českého módního světa vnést profesionalitu a možnost kvalitní obchodní prezentace. V Čechách dosud chybí aktivní propojení mezi návrháři, průmyslem, nákupčími a konečnými zákazníky. Naším cílem je v nejbližších letech zařadit tuto akci do kalendáře významných fashion událostí vedle Berlína, Londýna nebo Vídně,“ uvádí k nové koncepci Janina Šlemínová, ředitelka projektu.

Tváří projektu je Simona Krainová, jedna z nejznámějších českých modelek, která celé kampani dodává potřebnou šťávu. „Jsem velmi ráda, že první ohlasy splňují má očekávání. Simonu představujeme v úplně novém looku a s novou energií,“ říká Olo Křížová, Art Director Prague Fashion Weekendu.

Kromě další novinky v podání zahraničních návrhářů se samozřejmě Prague Fashion Weekend neobejde bez těch českých. Své autorské kolekce tu představí například Eva Brzáková, Kateřina Geislerová, Hana Havelková, Zuzana Kubíčková, Radka Kubková, Jakub Polanka, Natálie Steklová, Hana Stocklassová, Zuzana Veselá nebo Lada Vyvialová. Těšit se můžete i na přehlídku značek Blažek, Karen Millen, La Perla, Pietro Filipi, s. Oliver a dalších.

Prague Fashion Weekend„Velmi si vážíme zájmu a důvěry českých módních návrhářů, který nám potvrzuje, že naše vize je správná. Naším cílem je vytvořit stabilní platformu pro propojení návrhářů, obchodníků a konečných zákazníků, zprostředkovat nový, atraktivní úhel pohledu na módu. Z tohoto propojení mohou těžit všichni zúčastnění a v konečném důsledku i celá Česká republiky,“ říká Janina Šlemínová.

Už teď je jasné, že Prague Fashion Weekend dostal úplně jiný rozměr. A pokud jste zvědaví, zda se akce opravdu přiblíží světovému formátu a posune Prahu zase o kousíček dál k úrovni světové módní metropole, pamatujte, že PFW startuje už tuto středu 12. září. Celý program můžete už nyní najít na oficiálních stránkách Prague Fashion Weekendu.

 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání