Lara Fabian vyjíždí na celosvětové turné, zavítá i do Česka

Kulturní servis Puls Lara FabianČeské publikum miluje nádherný hlas i citlivý projev původem italsko-belgické divy Lary Fabian. Důkazem toho byly hned dva beznadějně vyprodané koncerty v roce 2014. Na světovém turné "The Camouflage World Tour", které zpěvačka zahájí v roce 2018 v USA, proto nemohl koncert v Praze chybět.


Lara Fabian prožila dětství na Sicílii. Otec byl kytaristou tehdy populární Petuly Clark. Malá Lara se z počátku věnovala pouze klasickému zpěvu, když však ve svých 8 letech dostala od rodičů klavír, její hudební nadání se rozvinulo naplno. Lara Fabian začala skládat své první písně a byla jen otázka času, kdy si výjimečného talentu povšimne svět. Osudovým se pro ni stalo setkání se skladatelem Rickem Allisonem. Díky němu se tehdy dvacetiletá Lara odstěhovala do kanadského Quebecu a začala svoji světovou kariéru.

V roce 1999 vydala svoji přelomovou desku s jednoduchým názvem Lara Fabian. Toto album jí přineslo ohromný mezinárodní úspěch. Hit "I Will Love Again", se dlouho držel na prvních příčkách prestižní hitparády Billboard Hot Dance Chart Hit. Další skladby jako "Adagio", "Love by Grace" nebo "Broken Vow" se staly hity napříč kontinenty a katapultovaly Laru Fabian mezi světové hvězdy. Album "Lara Fabian" produkovali respektovaní a uznávaní producenti Glen Ballard a Walter Affanasien. Glen Ballard v minulosti spolupracoval s Michaelem Jacksonem, kapelou Aerosmith nebo zpěvačkou Katy Perry. Walter Affanasien stojí za celosvětovým úspěchem zpěvačky Mariah Carey je několikanásobným držitelem ceny Grammy.

Kulturní servis Puls Lara Fabian

Další úspěšné album "A Wonderful Life" vydala zpěvačka v roce 2004. Album obsahuje hity "Review my Kisses", jehož autorem je člen skladatelské síně slávy Desmond Child, nebo hit "I am Who I am". Ve své hudbě Lara spojuje prvky world music, jazzu i klasické hudby, kde zvlášť vyniká její nádherný hlas. Světoví kritici ji přirovnávají k zpěvačce Celine Dion a Lara prodává miliony desek po celém světě.

Lara Fabian vystoupí 14. 6. 2018 v Kongresovém centru Praha se svojí doprovodnou kapelou a přiveze zcela novou zcela novou show. Více informací na stránkách pořadatele www.jvsgroup.cz

 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto 





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání