Eva Pilarová oslaví v říjnu 55 let na scéně velkými koncerty

eva pilarováKrálovna swingu a legendární česká zpěvačka Eva Pilarová působí na scéně už od počátku 60. let. Svých „55 let na scéně“ oslaví dvěma velkými koncerty 27. října v Mahenově divadle v Brně a 29. října v pražské Lucerně.

 

Na obou koncertech Evu Pilarovou doprovodí Petr Sovič a jeho Golden Big Band Prague a vystoupí na nich i řada daleko mladších zpěvaččiných kolegů jako například Vojtěch Dyk nebo Matěj Ruppert. 

Speciálním hostem bude Karel Gott, s nímž zpěvačka nazpívala nesmrtelný duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd z pera autorské dvojice Šlitra a Suchého. Předprodej vstupenek na koncerty v síti Ticketportal začíná ve středu 9. září.

S pozvanými interprety zazpívá Eva Pilarová i duety, z nichž ty nejslavnější, jako je například Láska nebeská nebo Tam za vodou v rákosí, nazpívala v minulosti například s Waldemarem Matuškou. „Měla jsem štěstí, že jsem vytvořila ceněné a populární duety s Waldemarem Matuškou nebo Karlem Hálou, ale i s Karlem Gottem ještě ve zlaté éře Divadla Semafor. Teď mám to štěstí, že mohu zpívat i s vynikajícím zpěváky české současné hudební scény,“ říká Eva Pilarová. 

eva pilarová

Na obou koncertech se představí také skupina Wohnout, dále zde zahraje i Lokomotiva Petra Vondráčka a zazpívá také objev Evy Pilarové, mladičký Tomáš Ringel. Na koncertě zazní písně Hello, Dolly nebo Hrom aby do tebe, Co je to láska a řada dalších písní. Eva Pilarová studovala na JAMU operní zpěv, brzy začala nahrávat pro Supraphon i rozhlas, odskočila si i na divadelní prkna a objevila se i ve filmech Kdyby tisíc klarinetů nebo Dobře placená procházka. Její neuvěřitelný hlas o rozsahů tří oktáv jí přinesl řadu ocenění a to i v zahraničí, na západ měla ale v době normalizace zákaz cestovat. 

Koncert, na kterém zazní swingové skladby, písně z repertoáru Divadla Semafor nebo legendární duety, bude trvat dvě hodiny. V Brně i v Praze koncerty začínají v 19 hodin. Vstupenky na koncerty v rozmezí od 490 do 790 korun lze zakoupit na www.ticketportal.cz


Text: Martina Ch. Reková
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Eva Pilarová oslaví v říjnu 55 let na scéně velkými koncerty

Královna swingu a legendární česká zpěvačka Eva Pilarová působí na scéně už od počátku 60. let. Svých „55 let na scéně“ oslaví dvěma velkými koncerty 27. října v Mahenově divadle v Brně a 29. října v pražské Lucerně.

Na obou koncertech Evu Pilarovou doprovodí Petr Sovič a jeho Golden Big Band Prague a vystoupí na nich i řada daleko mladších zpěvaččiných kolegů jako například Vojtěch Dyk nebo Matěj Ruppert.

Speciálním hostem bude Karel Gott, s nímž zpěvačka nazpívala nesmrtelný duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd z pera autorské dvojice Šlitra a Suchého. Předprodej vstupenek na koncerty v síti Ticketportal začíná ve středu 9. září.

S pozvanými interprety zazpívá Eva Pilarová i duety, z nichž ty nejslavnější, jako je například Láska nebeská nebo Tam za vodou v rákosí, nazpívala v minulosti například s Waldemarem Matuškou. „Měla jsem štěstí, že jsem vytvořila ceněné a populární duety s Waldemarem Matuškou nebo Karlem Hálou, ale i s Karlem Gottem ještě ve zlaté éře Divadla Semafor. Teď mám to štěstí, že mohu zpívat i s vynikajícím zpěváky české současné hudební scény,“ říká Eva Pilarová.

Na obou koncertech se představí také skupina Wohnout, dále zde zahraje i Lokomotiva Petra Vondráčka a zazpívá také objev Evy Pilarové, mladičký Tomáš Ringel. Na koncertě zazní písně Hello, Dolly nebo Hrom aby do tebe, Co je to láska a řada dalších písní. Eva Pilarová studovala na JAMU operní zpěv, brzy začala nahrávat pro Supraphon i rozhlas, odskočila si i na divadelní prkna a objevila se i ve filmech Kdyby tisíc klarinetů nebo Dobře placená procházka. Její neuvěřitelný hlas o rozsahů tří oktáv jí přinesl řadu ocenění a to i v zahraničí, na západ měla ale v době normalizace zákaz cestovat.

Koncert, na kterém zazní swingové skladby, písně z repertoáru Divadla Semafor nebo legendární duety, bude trvat dvě hodiny. V Brně i v Praze koncerty začínají v 19 hodin. Vstupenky na koncerty v rozmezí od 490 do 790 korun lze zakoupit na www.ticketportal.cz

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání