Naše party kamarádka Alice Francis

alice francis lucerna music barVe čtvrtek 23. října vystoupila královna electro swingu v pražském Lucerna Music Baru. Kromě skladeb z debutového alba St. James Ballroom, zazněly i nové songy z připravované desky. Ve stejném hudebním duchu ji doprovodili DJ Mackie Messer a Electro Swing River DJs.


Poprvé u nás Miss Flapperty, jak si také Alice nechává přezdívat, vystoupila loni v listopadu. Dokonce pořadatelé uznali, že její koncert patřil k vůbec nejpovedenějším toho roku. Sama čokoládová kráska se minulý rok nechala slyšet, že show v Praze patřila k jejím nejlepším vůbec. Není proto divu, že měli fanoušci velká očekávání i letos.

Zpěvačka původem z Rumunska, nyní žijící v Německu, dokázala fanoušky rozhýbat již během druhé skladby. Všichni přítomní se pod vlivem jejího podmanivého hlasu dostali do neuvěřitelného deliria. Jako by hypnotizovala třásněmi na hrudi, ze kterých měla spíchnutý celý odvážný outfit.

„Máte rádi electro-swing? A máte rádi hip hop?“ ptala se svých fanoušků. Ti, kteří mají, měli ten den Vánoce. Exotický původ Alice (tatínek je z Tanzanie) jí umožňuje si s naprosto přirozeným způsobem hrát s hip hopovými a latino rytmy, které v kombinaci s neoswingem souzněly v neoposlouchaném souladu.

 

alice francis lucerna music bar


Kapela odvedla výbornou práci na jedničku. Jediným drobným mínusem byly „flappergirls“, tedy tanečnice doprovázející show. V pohybech nejednotné, chvílemi dost laciné a v momentech, kdy měly společné prvky s profesionálkou jako je Alice Francis, působily až komicky. Omluvou by mohlo být, že na spolupráci začaly teprve nedávno.

Proč na ni ale příznivci nedají v žádném případě dopustit? Po mnoha přídavcích sešla z podia a trpělivě se fotila snad s každým z publika. Osobně prodávala trička a CD.  Ochotně se kamkoliv podepisovala a všetečně odpovídala i na ty nejzvláštnější otázky. Teprve, až měla pocit, že se jí každý dostatečně nabažil a dotkl, kde potřeboval, odešla do své šatny. To vše si patřičně užívala. Působila spíše jako dlouholetá známá každého fanouška než jako královna neoswingu. Více takových pokorných a talentovaných umělců!


Text: Alena Horáčková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání