420PEOPLE pro Jatka78: „the best of“ 420PEOPLE & hosté

420 people prahaNově vznikající multifunkční scéna v Pražské tržnici v Holešovicích, nazvaná Jatka78 s podtitulem Místo pro nové umění, rozjíždí dvouměsíční zkušební provoz. Součástí podzimní Preview je první vystoupení špičkového tanečního souboru 420PEOPLE v unikátních prostorách hal č. 7 a 8, kde až do roku 1983 sídlila jatka a poté tržnice. V pátek 28. listopadu od 19.30 bude k vidění to nejlepší z aktuálního repertoáru 420PEOPLE se zapojením kapely Please the Trees, s projektem WERE MUTE a dalšími hosty.


Večer plný tance, skvělé hudby a humoru nabídne „best of“ 420PEOPLE – výběr z představení MIRAGE, Wind-up, Sacrebleu a REEN. Zapojí se europalety i přepravky od piva a také lidé, se kterými soubor spojují předchozí pozitivní tvůrčí zážitky – především kapela Please the Trees, s nimiž mají 420PEOPLE za sebou čerstvou zkušenost ze skvělého společného večera v Divadle Archa na jaře tohoto roku. Hned po skončení hlavního programu vystoupí ve vedlejší hale frontman Please the Trees Václav Havelka se svým paralelním projektem WERE MUTE (Václav Havelka, Carl Warvick, producent Martin Hůla alias Bonus). „Čeká nás večer, po kterém, jak doufáme, budou chtít tančit úplně všichni!“ zvou 420PEOPLE.

Pro 420PEOPLE přišlo přizvání k účasti na programu rodícího se divadelního a uměleckého prostoru Jatka78, pod vedením Rosti Nováka a Cirku La Putyka, v ten nejlepší moment. „Po téměř 7 letech kontinuální činnosti a s ní spojeným stále narůstajícím objemem práce, jsme se ocitli v bodě, kde jsme téměř v každodenním spojení s našimi tanečníky a tanečnicemi. Fungujeme stejně intenzivně jako stálý soubor, ale bez zázemí,“ říká umělecký vedoucí a jeden ze zakladatelů skupiny Václav Kuneš. Nedostatek otevřených kulturních prostor s velkým jevištěm, vedených zapálenými lidmi, trápí celou pražskou taneční scénu.

 

420 people praha


Právě Jatka78 mají šanci profesionální podmínky pro kontinuální uměleckou práci v budoucnu nabídnout. V současné době haly 7 a 8, které jsou součástí trojlodního objektu v severovýchodní části areálu holešovické tržnice, procházejí rekonstrukcí. Podle plánů tvůrců by zde po dokončení v letech 2015–2016 měl fungovat plně vybavený divadelní sál s kapacitou 350 diváků, místo pro zkoušení představení, cirkusové workshopy pro veřejnost, galerie, bar, klub i skladovací prostory.

Nenechte si ujít setkání příznivců současného tance a živé hudby, 420PEOPLE a jejich hostů, v novém prostoru Jatek78 v pátek 28. listopadu. Připraven je nadžánrový večer pro diváky zkušené i ty tancem nepolíbené, v duchu nadsázky a uvědomění si toho, že tu nikdo a nic nejsme navěky. Ani člověk, ani prostor. Takže: dance like there's no tomorrow!

Vstupenky v ceně 300 Kč (200 Kč studenti, senioři, ZTP) jsou v prodeji prostřednictvím portálu Ticketpro: www.ticketpro.cz


Text: Simona Andělová
Foto: 2media.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání