Alice Francis - První dáma electroswingu se vrací do Prahy

alice francis lucerna music barZpěvačka Alice Francis vloni v listopadu do puntíku potvrdila titul „první dámy electroswingu“, když hned při své české premiéře naplnila Lucerna Music Bar až po strop. Ve čtvrtek 23. října se tato sympatická zpěvačka vrátí na místo činu. Kromě svých provokativních kostýmků představí i nové tracky z připravovaného alba.


Alice Francis je krásná mladá dáma s exotickými kořeny. Narodila se v Rumunsku, ale s rodiči vyrůstala v Německu, kde také zapustila kořeny. Hudbě se aktivně věnuje už od svých 14 let, kdy začala nahrávat ve studiu, zpívat živě s různými projekty a také produkovat. Její zářnou neoswingovou kariéru odstartoval dvorní producent a spoluhráč Goldielocks, který po společném jamu v malém francouzském baru nabídl Alice spolupráci, jež trvá dodnes.

Debutové album s názvem St. James Ballroom, které obsahuje hity Shoot Him Down, St. James Ballroom nebo Gangsterlove, vyšlo v září 2012. Z desky na vás dýchne atmosféra swingové éry 20. let vkusně promíchaná s rozmanitými vlivy popu, hiphopu, elektra a latina. Vše drží pohromadě průzračný zvukový kabát Goldielockse a všestranný hlasový projev talentované Alice Francis. Puncem nejvyšší kvality označil desku i electroswingový guru Parov Stelar, když si sám řekl o remix prvního singlu Shoot Him Down.

 

alice francis lucerna music bar


Vydání nového alba je naplánováno na příští rok. K jeho vzniku Alice říká: „Nejsme jako klasická kapela, která jede od jara do podzimu turné a pak se zavře do studia. Některé písničky, které budou na albu, jsme nahrávali už před třemi roky. Zbytek já i Goldie skládáme na cestách. To, že se potkáváme pořád s novými lidmi a poznáváme nové krajiny má také vliv na naší tvorbu. V nových písničkách je ten vibe rozdílných kultur určitě cítit.“

Co si Alice a její kapela připraví na pražský koncert? „Chystáme pro naše české fanoušky několik ochutnávek z nového alba. Loňský koncert v Lucerna Music Baru byl jeden z nejlepších, co jsme kdy měli, takže se nemůžu dočkat, až do vašeho krásného města znovu přijedeme“, láká Alice na čtvrteční večer.

Alice Francis na jejím druhém pražském vystoupení podpoří DJ Mackie Messer (Radio 1) a Electro Swing River DJs.

Vstupenky v předprodeji za 350 Kč (+ poplatky) pořídíte na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na www.musicbar.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim.


 



Text: Lukáš Kolíbal
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání