Vystoupení 30 Seconds To Mars připomínalo spíš než koncert párty ve velkém stylu

30 seconds to marsAmerická rocková kapela 30 Seconds To Mars si oblíbila české publikum, a tak se rozhodla vystoupit tu už po páté. Tentokrát svým fanouškům představili pouze dva členové původní sestavy Jared a Tomo novou desku Love Lust Faith + Dreams. Na pomoc si charismatický frontman vzal nafukovací balóny, konfety, vlajku i světelnou show.


Dlouhé vlasy, vousy, na očích letky a na hlavě koruna, tak vypadal zpěvák a kytarista skupiny 30 Seconds To Mars, když se chvíli po půl deváté objevil na pódiu Tipsport arény v pražských Holešovicích. Plná hala křičela nadšením ještě před prvními tóny písničky. Kdo ale na pódiu čekal kromě Jareda Leta a Toma Miličeviče také bubeníka Shannona Leta ten byl zklamán.

Kapela nechtěla své věrné fanoušky zklamat a koncerty rušit, a tak se vrhla po hlavě do vystupování bez bicích. Možná by se jen hodilo to divákům nějak vysvětlit, aby po koncertě nedocházelo k dotazům, jestli alespoň někdo slavného bubeníka zahlédl. 30 Seconds To Mars ale i tak dokázali, proč jsou označováni za jednu z nejpopulárnějších rockových kapel současnosti.

Spíše než jako na koncertě si mnozí zřejmě připadali jako na večírku s vtipným a milým hostitelem. Jednotlivé skladby totiž Leto prokládal povídáním si s publikem. Tahal za sebou na stage jednoho fanouška za druhým. Jedna vtipná hláška střídala druhou, přesto celek působil nenuceně uvolněně.

 

30 seconds to mars


Kromě písní „Do or Die“ či „City of Angles“ z nejnovějšího alba zazněly na přání také „From Yesterday“ a „The Kill“. Obě v akustickém podání pouze s Letovou kytarou. Během prvních písní se v tisícovém davu začaly vznášet různě veliké a barevné balonky, které evokovaly obal desky Love Lust Faith + Dreams. To sice stěžovalo viditelnost a divák mohl dění na pódium jen odhadovat, nezdálo se však, že by to někomu nějak výrazněji vadilo.

V průběhu koncertu, což také dotvářelo dojem oslavy, přišly na řadu gratulace jedné člence organizačního týmu. Celá hala zpívala Happy Birthday a slečna se snažila sfouknout všechny svíčky na dortu. Pak už zase létaly konfety při písních 30 Seconds To Mars, kdy Jaredu Letovi pomáhala se zpěvem celá aréna.

Čekání na koncert zkrátili svým vystoupení předskokani Lake Malawi. Ti se snažili rozehřát natěšené publikum ze všech sil. Úporné snažení přineslo kýžené ovoce až na konci vystoupení, kdy se zpěvákem Albertem Černým spolupracovali alespoň nějací fanoušci pod pódiem. Daleko větší úspěch měla ale třeba písnička „Billy Jean“ pouštěná před koncertem z reproduktorů, která hned s prvními tóny roztančila fanoušky.


Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání