Show korunního prince amerického hip hopu Schollboye Q se blíží

schoolboyLosangeleský rapper Schoolboy Q slaví jeden úspěch za druhým. Debutové LP Oxymoron úspěšně dobývá první příčky světových hitparád a podle všeho už překonalo hranici 160 tisíc prodaných nosičů. Sedmadvacetiletý producent a korunní princ labelu Top Dawg Entertainment se co nevidět vydá na světové turné, v rámci kterého se 14. května představé také v Praze.


„Q” se nedávno objevil po boku svého kolegy Kendricka Lamara i na proslulém festivalu SXSW, ale poté, co se nedostal na show Kanyeho Westa, celou organizaci řádně zkritizoval na svém Twitteru. Festivalu vytkl, že se v posledních letech zaměřuje příliš na korporátní sféru, zatímco jeho vlastní fanoušci zůstávají před klubem, a nezapomněl vzkázat, že jestli se produkce nezmění, texaský festival tím pro něj skončil.

schoolboySchoolboy Q si ale může diktovat - od té doby, co se v roce 2006 spojil s labelem Top Dawg Entertainment, se jeho kariéra zázračně proměnila z upadající trosky a drogového dealera na úspěšného hip hopového producenta, který svými texty nenechává chladnými nejen západní pobřeží USA. Zatímco Kendrick Lamar je v současnosti stále ještě hlavní hvězdou labelu, nebude trvat dlouho a řada přijde právě na Schoolboye.

Vedle Schoolboye se v Praze objeví i nejnovější miláček labelu TDE, rapper Isaiah Rashad. Rodák z Tennessee v lednu vydal debutové EP s názvem „Cilvia Demo” a jeho talentu si všimli už i na Pitchforku - v létě bude jako jeden z headlinerů vystupovat na Pitchfork festivalu v Chicagu.

Nenechte si ujít jedinečnou show vycházejících hvězd amerického hip hopu, které se do Prahy jen tak nevrátí! Schoolboy Q spolu s Isaiah Rashid vystoupí už 14. května v pražské Roxy. Vstupenky můžete zakoupit v síti Ticketpro za 440 Kč bez poplatků.

 



 



Text: Dominika Janigová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání