Lipo se v novém klipu představil v netradiční poloze

lipoZnámý rapper Lipo vydá 12. května svou další sólovou desku O duši. Nyní přichází s prvním singlem nazvaným Město, co spí a rovnou i videoklipem k této písni. Lipo se v něm opět vrací ke svému rodnému Liberci, ale tentokrát ve velmi netradiční poloze. S Drum’n’Bassovým podkladem a hlasem Ester Pavlů.


Lipo se proslavil hlavně díky singlům „Ležím v tvé blízkosti“ s hostující Debbi, který má na YouTube přes pět a půl milionu zhlédnutí, a s už také milionovou písní „Do města přišla zima“, kde se představila mladá zpěvačka Kateřina Marie Tichá. Když na podzim Jonáš Červinka, jak zní umělcovo civilní jméno, přinesl singl „Pořád jen to svoje“, opět rozproudil diskuze fanoušků i odpůrců. A znovu je z toho klip s více než milionem přehrání.

Nyní dává Lipo ochutnávat singl „Město, co spí“ z nové desky „O duši“, která vyjde v polovině května. Klip si, jak je u něj zvykem, sám natočil. O kameru a produkci se však postarali kluci z Cing Visuals, kteří už mají na kontě úspěšné klipy, jako „Number 1“ od Ektora a Wiche nebo „Ženy treba ľúbiť“ od Majka Spirita.

 

lipo


„Je to celý o Liberci, ve kterým jsem vyrůstal a do kterýho se pořád občas vracím. Je to ale asi i problém jiných míst u nás,“ říká k písni sám Lipo a v refrénu rapuje: „Moje srdce bije pro město, co spí. Potkáváš chudobu a smutek, ne anděly.“ Když se následně rozjede d’n’b linka a přidá se zpěv mezzo sopranistky Ester Pavlů, je jasné, že přichází zase úplně jiný Lipo. Ovšem text má opět skvěle promyšlený a sdělení nutí k zamyšlení.

Sám autor pak vyzývá fanoušky, aby mu poslali své příspěvky o jejich městě. Jaké mají oni problémy a co by chtěli změnit. A je jedno, zda půjde o fotku, dopis, video či báseň. Kdo se chce zapojit do projektu „Město, co spí“, může zaslat svůj příspěvek e-mailem na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Kromě jména a věku je potřeba uvést i krátké vysvětlení k příspěvku. Uzávěrka je 30. 6. 2014. Autoři těch nejlepších se můžou těšit na víkend v Praze, kde budou moc pracovat na svých schopnostech a kreativně se vyjádřit k dění kolem sebe. Nejzdařilejší díla pak budou odměněna cestou do Berlína.

 


 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání