Linkin Park, Coldplay i Lily Allen připravují nové desky

kulturní servis pulsHudební průmysl obohatily svými novými singly kapely Linkin Park a Coldplay, v obou případech sklidily u fanoušků velmi pozitivní ohlasy. Pozadu nezůstala ani zpěvačka Lily Allen. Všichni interpreti intenzivně připravují vydání nových alb, která spatří světlo světla v průběhu tohoto roku. Linkini se navíc chystají na další koncertní turné, tentokrát spojené s 30 Seconds To Mars a AFI. Chcete vědět více?


Skupina Linkin Park vyrazí na koncertní štaci

Skupina Linkin Park vydala na začátku března nový singl „Guilty All The Same“, který je pro fanoušky dostupný rovněž ve službě iTunes.  Jedna z nejpopulárnějších kapel současnosti zveřejnila detaily týkající se Carnivores Tour, společné koncertní šňůry se 30 Seconds To Mars a AFI. Zároveň nabídla neobvyklým způsobem první singl z chystané desky. Skladbu „Guilty All The Same“ si jako první mohli přehrát uživatelé aplikace Shazam, která primárně slouží k identifikaci hudby a TV pořadů. Následně byl song k dispozici rovněž na iTunes a v dalších dnech byl zpřístupněn také v ostatních digitálních servisech jako Deezer, MusicJet nebo Spotify.

„Guilty All The Same“ je jednou z netvrdších písní v dosavadním repertoáru Linkin Park. Skupina ji jako singl zvolila údajně proto, že dobře vystihuje dění ve studiu, kde Linkin Park připravují nové album. „Celkem přesně vypovídá o DNA chystané desky,“ řekl doslova Mike Shinoda na tiskové konferenci pořádané u příležitosti zveřejnění detailů Carnivores Tour. Víc Linkin Park o albové novince zatím neprozradili, jisté je snad jen to, že desky se fanoušci skupiny dočkají už letos.

 

linkin park


Partička Coldplay připravuje novou desku

Skupina Coldplay naservírovala fanouškům také novinku v podobě singlu „Magic“ na Spotify. Během několika hodin se skladba dočkala více než 600 tisíc přehrání! Coldplay nedávno oznámili vydání nového alba Ghost Stories. Šesté studiové album skupiny vyjde 19. 5. 2014 a už nyní ho propaguje skladba „Magic“. Píseň se ihned po zveřejnění dostala mezi nejžádanější na serveru iTunes a 1. místo v žebříčku nejstahovanějších skladeb obsadila i v České republice. Song je dostupný i ve službě Spotify. Celé album Ghost Stories si zájemci už nyní mohou předobjednat na iTunes. Pokud tak učiní, skladbu „Magic“ obratem automaticky obdrží.

coldplay


Zpěvačka Lily Allen ohlásila vydání nového alba

Lily Allen slaví impozantní návrat. Její zatím poslední album It’s Not Me, It’s You vyšlo v roce 2009, poté se umělkyně stáhla do ústraní a věnovala se rodinným starostem. Dokonce prohlásila, že s muzikou definitivně končí. Znechutil ji způsob, jakým zábavní průmysl funguje. Loni své rozhodnutí revokovala a udělala dobře! Se singlem „Somewhere Only We Know“ opakovaně vyhrála britskou singlovou hitparádu, píseň „Hard Out Here“ zase patřila k nejhranějším skladbám v evropském rozhlasovém prostoru.

Poprvé na sebe svérázná zpěvačka upozornila v roce 2006, kdy debutovala deskou Smile. A hned se stala symbolem nové éry. Byla jedním z prvních hudebníků, které objevil internet. Její hvězda se rozzářila na tehdy populární sociální síti MySpace, kde Lily Allen pravidelně publikovala nové skladby. Dnes patří k nejvlivnějším zpěvačkám v Anglii, celosvětově prodala přes 5 milionů desek. Deska Sheezus vyjde 5. 5. 2014 na značce Regal. Zároveň s informací o datu vydání nového alba zveřejnila Lily i název dalšího singlu. Stane se jím skladba „Our Time“.


 



Text: Libor Lisý; Kristýna Šmejkalová
Foto: Parlophonemusic.com





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání