Mňága zahrála vyprodanému Music Baru

mňága a ŽďorpPřed více než třiceti lety zakládal Petr Fiala kapelu Mňága a Žďorp. A v těchto dnech slaví její frontman své 50. narozeniny na koncertním turné. Na tradiční zastávce v pražském Lucerna Music Baru se na známou skupinu těšil vyprodaný sál. Mňága se navíc v květnu vypraví do Číny natočit novou desku.


Dlouhé fronty v pasáži Lucerny už jsou před koncertem Mňágy evergreenem. Stejně jako je tradiční start koncertu ve 21:30. A také neomylně je první skladbou, která zazní, „Písnička pro tebe“. Hned potom připomněl Fiala svůj bláznivý nápad natočit novu desku kapely nazvanou „Made in China“ přímo v Číně. „Doufám, že není vyprodáno jen proto, že se bojíte, že se už nevrátíme. Protože my se určitě vrátíme,“ řekl Fiala a mohlo se pokračovat.

Zazněly další hity jako „Hodinový hotel“ či „Miluju“ a pak se znovu připomněl projekt „Pošlete nás do Číny“ pomocí promítaného billboardu. Přes stránku www.startovac.cz můžete Mňágu v jejich snu podpořit i vy. Z cílové částky půl milionu korun už mají na kontě polovinu!

Koncert v Music Baru tak obohatilo také několik nových písní z právě připravované desky, kterou kapela natočí v Pekingu. A zněly velmi dobře. Na známém půlkruhovém pódiu je tentokrát podpořila i Petrova žena Zuzana, například v oblíbené písni „Měsíc“. Z bohatého repertoáru vytahovala Mňága starší kusy, například „Výhledově“, ale i relativně nové jako „Dutý, ale free“ nebo „Některé otázky už si prostě nekladu“. Atmosféra byla výborná po celou dobu více než dvouhodinového vystoupení.

Popularita kapely je za dlouhá léta neutuchající a troufám si říct, že se svým projektem v Číně nebudou mít díky početné a nadšené obci fanoušků problém. Jeden z přídavků v podobě písně „Made in Valmez“ ze stejnojmenného prvního alba z roku 1991 se stal jakýmsi symbolem. Teď se bude nějakou dobu ve spojitosti s Mňágou říkat „Made in China“.





Text: Pavel Urban
Foto: Jakub Urban





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání