Skupina Lucie ovládne kromě hal i televizi

skupina lucieLegendární tuzemská rocková kapela Lucie chystá na červen desítku koncertů ve velkých halách, na které už pilně zkouší. Už od poloviny dubna ale bude o skupině vysílat stanice ČT art každý týden zajímavé dokumenty či záznamy koncertů včetně tří premiérových děl.


„Na koncerty teď zkoušíme často. Máme tam i tři písničky z první desky, které jsme přes dvacet let nehráli,“ řekl Robert Kodym a Michal Dvořák ho doplnil: „Když jsme připravovali playlist, zjistili jsme, že jen best off písně vyjdou na koncert přes dvě hodiny, i z toho jsme museli vybírat, abychom se do těch dvou hodin vešli. Máme deset prakticky vyprodaných koncertů v halách, plus jeden na Lochotíně a ještě jsme přidali vystoupení na Rock for People. A to je ještě ve hře čtvrtý koncert v Praze a druhý v Bratislavě.“

Návrat legendární kapely pobláznil desetitisíce fanoušků po celé České republice i na Slovensku. Toho využila také Česká televize, která na jaro připravuje osm pořadů věnovaných skupině Lucie. „Takovou pozornost si při svém návratu tato kapela určitě zaslouží,“ obhajuje výkonný ředitel stanice ČT art Tomáš Motl, proč dostane Lucie na tomto programu prostor každé úterý večer od 15. 4. až do 3. 6. Další dvě novinky jsou pak připravované na podzim včetně záznamu z jednoho z červnových pražských koncertů.

 

skupina lucie


Ovšem podobné zážitky si diváci dopřejí už i před zmíněnou desítkou vystoupení. Například první velké turné kapely z roku 1989 je zaznamenáno ve filmu Lucie Tour 90. O dva a půl roku později pak skupina v Lucerně zahrála koncert při turné In The Sky, které se neslo ve znamení blížícího se prvního rozpadu. Fanoušci dočkají i záznamu vystoupení ze Státní opery v roce 2002. Dojde ale také na dokumenty. Ať už na ten z připravovaného letošního turné, či také nově vznikající nazvaný Lucie před Lucií.

„Máme spoustu historek či videokazet, o kterých ani nevím, že jsme je natočili,“ prohlásil Dvořák a tentokrát přidal vtipnou příhodu Kodym. „Půjčil jsem si kdysi od Michala kazetu s vystoupením skupiny z roku 1987, na které Lucie na playback doprovází ve velkém sále Lucerny zpěvačku Ivetu Bartošovou.“

Kluci z kapely také naznačili, že po červencovém vystoupení na Rock for People bude mít Lucie opět pauzu. Prostor dostanou minimálně na rok znovu samostatné projekty jednotlivých členů. „Já třeba určitě vydám s kapelou Wanastowi Vjecy nové CD. Ale vše, co se bude dít po Rock for People, je zahaleno tajemstvím,“ dodal Kodym.



 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání