Hurá, Robbie Williams se po letech vrací do Česka

Robbie WilliamsKvalitní zpěvák, šarmantní muž a věčný rebel, tak by se dal krátce popsat Robbie Williams. Umělec zahájil přípravy na své evropské turné a prozradil, že v dubnu 2014 zavítá také do České republiky. Prahu navštíví po dlouhých 11 letech. Jeho koncert se uskuteční v rámci oslav 10. výročí O2 areny, během večera představí svou novinku „Swings Both Ways“.


Robbie Williams se vrací s novým studiovým albem, na kterém se po čase opět vyznává ke své lásce ke swingu. Nové album Robbieho Williamse vyšlo 15. listopadu pod názvem „Swings Both Ways“ a obsahuje sedm předělávek klasických swingově laděných songů a šest novinek, které dal Robbie dohromady se svým dlouholetým přítelem Guy Chambersem. Ten stál u zrodu většiny zpěvákových desek i hitů, a tak lze očekávat, že i tentokrát půjde o mimořádně povedenou spolupráci.

Deska je atraktivní i díky nevšedním hostům. Na natáčení alba si Robbie totiž pozval například Lily Allen, Michaela Bublého, Kelly Clarkson nebo Olly Murse. V pilotním singlu zpívá ale pouze on sám, a je třeba říct, že mu to jde opět skvěle. Pohodová píseň „Go Gentle“, na které se Robbie podílel jako autor textu i hudby, ukazuje tohoto britského umělce v trochu jiném světle, než jsme byli doposud zvyklí.

Robbie Williams„V první řadě jsem chtěl udělat swingové album, protože jsem chtěl udělat swingové album. Vždycky jsem věděl, že bych mohl udělat další, a myslím si, že teď je ten správný čas to udělat. Užívám si show-biz a užívám si svůj život a moje chápání, kde jsem teď a že je třeba, abych koncertoval pokaždé, když vydám nahrávku,“ prozradil Williams.

„Album je tentokrát definitivní ódou a milující pohled na období na této planetě, ke kterému jsem nikdy nebyl pozván, a kterého jsem nikdy nebyl součástí. Ale chtěl jsem být a stále se cítím s ním velmi silně spojen. Plánoval jsem, že deska bude velmi podobná té poslední, a pak jsem si uvědomil, že to vlastně není to, co jsem chtěl. Je to jiné – nejedná se jen o převzaté skladby, měl jsem i nějaké písničky, které jsem chtěl, aby svět slyšel. Takže deska je velmi, velmi podobná té poslední a zároveň velmi odlišná a doufám, že díky ní se svět stane mým miláčkem a naopak!“ Tak představil umělec své nejnovější dílo fanouškům.

Robbie Williams je bezesporu jedním z nejúspěšnějších interpretů hudebního průmyslu. Doposud prodal více než 60 miliónů alb, získal více cen Brit Awards než kterýkoliv jiný umělec (celkem 17) a šest z jeho alb se objevuje v první stovce nejprodávanějších desek v historii Velké Británie. Navíc se zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů, když se v roce 2006 během jediného dne prodalo více než 1,6 miliónů lístků na jeho koncertní turné.

V České republice bude koncert 26. dubna 2014 od 20 hodin. Vstupenky můžete zakoupit už nyní v předprodejních terminálech Sazky, pohybují se v ceně od 1 790 do 2 590 korun. Další informace se dozvíte na stránkách pořadatele Live Nation.

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání