Dalibor Janda oslaví kulatiny velkolepým koncertem

dalibor jandaTrojnásobný Zlatý slavík Dalibor Janda oslaví své 60. narozeniny s fanoušky velkým koncertem v pražské O2 areně. Nebudou chybět největší hity a také kapela Prototyp. Zpěvák se nechal slyšet, že koncertní halu nezboří, ale zkusí to. Koncert známého Hurikána se uskuteční 17. prosince.


V počtu získaných Zlatých slavíků je na druhém místě hned za Karlem Gottem. Publikum léta oslovoval a dál oslovuje svým nakřáplým hlasem. V paměti máme hity „Hurikán“, „Žít jako kaskadér“ či „Oheň, voda, vítr“. Trojnásobný Zlatý slavík Dalibor Janda je připomene na velkém koncertu 17. prosince v O2 areně. Stále patří mezi nejposlouchanější tuzemské interprety. Vždyť v anketě Zlatý slavík 2012 skončil za 7. místě.

„Proto muziku dál dělám, protože mám posluchače. Zaplaťpánbůh to pořád funguje, jezdím po republice a hraju. Mám spoustu písniček, ke kterým se lidé vrací,“ říká Hurikán, jak ho posluchači podle jednoho z jeho největších hitů přezdívají.

Technické detaily a podoba podia se sice ještě dolaďují, ale už teď je jisté, že v historii koncertování Dalibora Jandy půjde bezpochyby o největší, nejnákladnější a nejvýpravnější show, kterou kdy zpěvák v rámci svého koncertování předvedl.

Dalibor Janda loni vydal už svou dvanáctou řadovou desku nazvanou „Já se přiznám“. Nejen díky ní ho objevují noví posluchači, a to i mladí. Třeba song „Žít jako kaskadér“ je zase hitem. „Potkávám mladé, kteří mě zastaví a říkají: Člověče, ty máš teď novou pecku. A já na to, že je to song ze čtyřiaosmdesátého roku. No není to paráda?“

Největší popularity dosáhl Dalibor Janda koncem 80. let, kdy byl na špičce tuzemských hitparád. „Tehdy to bylo trochu jinak, nedocházely mi všechny souvislosti, dnes vím, že mám své posluchače, že dokonce přibývají mezi mladými, a toho si vážím. Jsem šťastný, že lidi chodí, že nezapomněli. Všechny zvu na koncert do O2 areny, kde společně oslavíme moje 60. narozeniny,“ dodává s úsměvem. A má k němu důvod, jeho písničky stále žijí!

A jaký je stručný výčet jeho NEJ… hitů? Pokud se budete ptát, „Kde jsi“, musíte vědět, že před vámi už se v písni ptal právě Dalibor Janda. Stejně tak, když „Padá hvězda“ nebo někdo „Vchází bez vyzvání“, tak u toho určitě byl a dodnes je. Jestli někdo chce „Žít jako kaskadér“, tak to bude mít určitě těžké, protože ho Dalibor předběhl. „Nechci s nikým hrát na kličkovanou,“ dodává s úsměvem v narážce na svůj další velký hit a říká, že „Oheň, voda, vítr“ stejně rozhodnou. A jeho přezdívka? Má na ni být proč hrdý, vždyť desky „Hurikán“ se prodalo na 380 tisíc kusů.

Vstupenky v cenách od 390 Kč jsou v prodeji na terminálech SAZKA Sázková kancelář, a.s., možná je i jejich rezervace na www.sazkaticket.cz

 



 



Text: Livna
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání