Manhattan Transfer - deseti cenami Grammy ověnčený kvartet rozhoupe pražskou Lucernu

velký sál pražské lucernyČtyři lidské hlasy, které spoluvytváří hudební historii posledních čtyř dekád. To jsou Manhattan Transfer - podle mnohých nejpodstatnější vokální skupina posledního půlstoletí, jež vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny v neděli 24. listopadu 2013.


Nezaměnitelnými rysy této formace je brilantní, strhující slalom rozličnými hudebními styly, drive, ryzí profesionalita a čistá muzikálnost. Ale také žánrová pestrost na pevném swingovém a jazzovém základě a v neposlední řadě schopnost bavit na pódiu sebe i publikum. Třeba cover-verzemi známých i méně známých skladem, jak Manhattan Transfer předvedli například na albu The Chick Corea Songbook z roku 2009.

Deseti cenami Grammy počastovaný swingový kvartet se před nedávnem vrátil z úspěšného turné po Austrálii a Japonsku a v těchto dnech pilně koncertuje v USA. „Manhattan Transfer mají šňůru osmi koncertů v legendárním a prestižním newyorském klubu Blue Note týden před pražským vystoupením. Koncert bude jistě jedním z největších zážitků letošní koncertní sezóny,“ vzkazuje Pavel Tesař z pořádající agentury Mersey.

 

velký sál pražské lucerny


Diskografie Manhattan Transfer čítá téměř 30 nahrávek, z toho 17 studiových, 4 živé, 2 vánoční, 1 dětskou a 4 výběry. V roce 2009, kdy kapela oslavila 40 let své existence, vydala svou zatím poslední desku The Chick Corea Songbook. Album přináší interpretace skladeb tohoto legendárního klavíristy a skladatele a najdeme tu také píseň „Free Samba", kterou speciálně pro tento projekt Chick Corea napsal.

Koncert Manhattan Transfer se uskuteční ve Velkém sále pražské Lucerny v neděli 24. listopadu 2013 od 19:30 hodin. Vstupenky v ceně od 940 Kč jsou exkluzivně k dostání v síti Ticketpro. Více informací na www.brnokoncert.cz.

 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání