Chinaski chystají jediný velký narozeninový koncert k 20. výročí vzniku kapely

chinaskiPrvním dárkem pro fanoušky bude zářijové Best Of s dvěma novými hity. Album vyjde 20. 9. 2013 u Universal Music. Další lahůdkou, kterou Chinaski připravují pro své věrné posluchače, bude narozeninový koncert. Ten se uskuteční ve čtvrtek 6. února 2014 v pražské O2 areně.


Pilotní singl ke zmiňované zářijové Best Of skupiny Chinaski se jmenuje „Stížnost“ a pochází z pera osvědčených hitmakerů skupiny Chinaski - Františka Táborského a Michala Malátného, tentokrát za výrazné asistence Michala Kazdy.

Jedna z nejúspěšnějších českých kapel, která má na svém kontě bezpočet hitů, Slavíků i Andělů, neponechala nic náhodě a vyzvala ke spolupráci zkušeného anglického producenta Grega Havera (Manic Street Preachers, Mel C, Bullet For My Valentine). Ten s nimi ve studiu Sono natočil dvě nové skladby, které následně v Británii smíchal Clint Murphy. Mastering proběhl ve slavném studiu Sterling v New Yorku. Nutno říct, že nová symbióza se opravdu osvědčila a Chinaski dostali velmi svěží vítr do zad. Kapela natočila jednu ze svých nejdynamičtějších nahrávek od časů punkového pravěku, nehledě na nápadité aranžérské uchopení.

 

chinaski


„Po 10 albech a téměř 140 natočených a vydaných písničkách nám spolupráce s profesionály z kolébky rockové hudby z Anglie dodala opět chuť a nadšení z nahrávání podobné tomu, co jsme zažívali v našich úplných začátcích. Zároveň jsme chtěli k našemu 20. výročí společné existence udělat klasickou Chinaski píseň, tak doufejme, že to naši fanoušci ocení a bude se jim líbit tak, jako se líbí nám,“ uvádí kytarista a spoluautor většiny hitů kapely Chinaski František Táborský.


Text: Jotu
Foto: Tomáš Nosil





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání