Od přitažlivé dívky ke zbídačené duši. Umělecký klip Václava Polanského mluví za vše

polanskýPíseň „Fire“, jejímž autorem je bubeník a skladatel Václav Polanský spolupracující se zpěvačkou a modelkou Ivou Frühlingovou, má chytlavou melodii a upoutá stejně jako nově vzniklý videoklip. Natáčelo se na různorodých místech – letištěm v Částkovicích počínaje až po drážní domek u železnice za Vlásenicí. Autor měl skvělou vizi, jak ztvárnit pohled na člověka, který měl vše a dostal se až na dno společnosti.


Pelhřimovský muzikant Václav Polanský loni založil novou skupinu On Air, pro níž složil song „Fire“. Posléze si tato skladba vysloužila i tvorbu klipu. „Natočení videoklipu a jeho umístění na YouTube dává možnost šířit hudbu pro posluchače každému, aniž by za sebou musel mít nějaké vydavatelství," vysvětlil Polanský. Ten není v hudební branži žádným nováčkem. Se zpěvačkou a modelkou Ivou Frühlingovou a Peterem Boškou působil v uskupení No Panic, v němž složil a také nazpíval song „Neřeším“, kterému se podařilo proniknout do českých rádií.

Skladba „Fire“ je v současné tvorbě Václava Polanského spíše výjimkou. „Je to disko píseň, je elektronická, zatímco On Air je akustická kapela se syrovým zvukem a minimem efektů," říká hudebník, který působil v Praze a nyní se vrátil do Pelhřimova.

Další muzikanti v kapele On Air se rekrutovali z jiné pelhřimovské formace, a to z Jazz Pilgrim. Polanský sám vyměnil bubny za akustickou kytaru a rytmiku On Airu vytváří unikátní nástroj cajón, jakási bedýnka s ozvučným otvorem a strunami uvnitř. Ovládá ho Tomáš Zajíc, za basou stojí David Valenta a na flétnu hraje Lukáš Kmoch. Videoklip se kromě okolí Pelhřimova natáčel také v Humpolci, v Telči a v Praze.

 



 



Text: Kristýna Šmejkalová; Nikola Poselová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání