Legendární hudebník Joe Cocker míří znovu do Čech

Joe CockerPo několikaleté odmlce se blíží další koncert „otce bílého soulu“ Joe Cockera. Už 19. května zazní v pražské O2 areně jeho charismatický chraplák. A to v rámci Fire It Up Tour 2013.  Přiveze s sebou jedenáct nových písní a ukáže, že věk je jen pověra.


Joe Cocker vyrazil se svou nejnovější deskou „Fire It Up" na dvouměsíční evropské turné a rozhodl se opět zastavit i v České republice. Již 19. května vystoupí v pražských Vysočanech. Album tohoto velikána s pořádnou hudební minulostí vyšlo minulý rok v listopadu a obsahuje jedenáct písní, které jsou směsicí soulu, rocku a blues.

Joe CockerPokud by někdo nevěděl, co si pod pojmem pořádná hudební minulost představit, mohl by si najít například záznamy z festivalu ve Woodstocku z roku 1969 nebo si pustit diskografii kapely The Cavaliers. Kdo by ale čekal, že Cockera najde za mikrofonem, pletl by se. Rytmus kapely určoval zpoza bicích.

Podle časopisu Rolling Stone je Cocker v žebříčku nejlepších zpěváků všech dob na 97. místě. Zda na koncertě zazní i pravděpodobně nejslavnější skladba „With a Little Help from my Friends" není jisté. Rozhodně ale předvede gejzír energie v nových písních.

Pražská zastávka se zařadila na seznam vedle evropských metropolí jako Berlín, Amsterdam, Londýn nebo Paříž. Na večer strávený ve společnosti energického Cockera, který je pověstný svými nezapomenutelnými vystoupeními, si můžete pořídit vstupenky v předprodeji. Jejich cena se pohybuje v rozmezí od 1390 do 1890 korun, samozřejmě v závislosti na sektoru.

 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání