Daniel Mrózek: Za každým tetováním je příběh

daniel mrozekZpěvák Daniel Mrózek patří mezi ty, jejichž tělo zdobí tetování, a to ne jedno. V minulých dnech dokonce další přibylo. „O tom, že se nechám znova tetovat, jsem uvažoval již dlouho. Ale nemám rád takové ty obrázky pro obrázky. Za každým mým tetováním se schovává příběh a mám k němu velmi osobní vztah,“ říká mladý rocker.


Danovo tělo zdobí obličej Jokera, a to podle jeho skupiny The Silly Joker. „Původní složení kapely sice nevydrželo, ale Joker ke mně patří dál. Jsem hráč, proto mám vytetovanou i ruletu,“ směje se zpěvák. Nejnovějším přírůstkem je pak okřídlená biliárová koule doplněná kartami s čísly. Co se schovává za těmito symboly? „Zemřel mi otec. A tak křídla symbolizují mé odloučení od něj a ta čísla jsou jeho datum narození. Tátu si takhle nosím pořád sebou – v duši i na těle,“ vysvětluje Daniel. „Chci moc poděkovat klukům z Beauty Gurus, kde mi tohle, pro mě hodně osobní, tetování dělali,“ říká. A s nadsázkou a sebeironií uzavírá: „A ani to moc nebolelo. Byl jsem prostě za tvrdého rockera.“

Dan měl ve výběru motivu již zpočátku zcela jasno, takže tým studia Beauty Gurus jen zrealizoval jeho představy. Pokud by ji však neměl, tak by mu ve studiu dokázali „ušít tetování na míru“. Tetování je umělecké dílo, jen se místo plátna používá kůže. Danův obrázek byl rozměrově větší a Seky, renomovaný tatér studia Beauty Gurus, ho mohl propracovat do sebemenšího detailu. Dan mu také nechal více méně volnou ruku, což ocení každý umělec, nejen tatér. Odpovědnost umělce – tatéra je daleko větší než např. v případě akademického malíře, neboť když malíř zkazí své plátno, může začít znovu na čistém. V případě tetování je to podstatě složitější.






Zdroj: Petarda
Foto: Beauty Gurus





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání