CD tipy: Krásné ženské hlasy

kulturní servis puls cd tipyDo dubnových CD tipů jsme vybrali tři ženy, jejichž hlasy jsou tak podmanivé, že se vyplatí se do jejich písní zaposlouchat. Bývalá první dáma Francie Carla Bruniová přichází s novinkou „Little French Songs“, americká folkařka Jewel nabízí své nejlepší skladby na desce „Greatest Hits“ a česká zpěvačka Debbi konečně potěší fanoušky svým druhým albem „Love, Logic & Will“.



kulturní servis puls cd tipyPětačtyřicetiletá Carla Bruniová se vrátila po roli francouzské první dámy po téměř pěti letech k hudební kariéře s novým albem, v pořadí už čtvrtým. To bylo natočeno již v roce 2011 a nese anglický název „Little French Songs“. Ovšem pouze stejnojmenná skladba je zpívaná v angličtině, dalších deset už je ve francouzštině. Carla si písně psala sama a první dva singly už si její fanoušci mohli naposlouchat. Tím prvním je „Chez Keith et Anita“, který se skládá ze vzpomínek na vztah kytaristy Rolling Stones Keitha Richardse s italskou herečkou Anitou Pallenbergovou. Tím druhým se stala píseň „Mon Raymond“. Ve Francii se ale Bruniová stále vyrovnává s tlakem, vždyť její manžel Nicolas Sarkozy musí vysvětlovat například financování předvolební kampaně v roce 2007.

kulturní servis puls cd tipyAmerická zpěvačka Jewel Kilcherová je na scéně už dvacet let, a tak si řekla, že by bylo dobré vydat na jednom nosiči své nejlepší kousky. Osmatřicetiletá folková a country písničkářka vybrala na desku „Greatest Hits“ šestnáct skladeb. Třináct z nich posbírala z osmi dosavadních studiových alb, dvě další jsou speciální verze singlů „You Were Meant for Me“ (s kapelou Pistol Annies) a „Foolish Games“, kterou nazpívala s Kelly Clarksonovou. Jako bonus pak na bestofce Jewel najdete také jednu novinku, která nese název „Thw Hearts Breaking“. Držitelka řady hudebních cen, i když ze čtyř nominací na Grammy v kariéře ani jednu neproměnila, se vydala i na turné k desce. Ale kdybyste jí chtěli vidět na živo, museli byste na její koncert vyrazit až do Severní Ameriky.

kulturní servis puls cd tipyPříprava na druhé album tuzemské mladé zpěvačky Debbi byla ohlášena už před rokem a vyjít mělo původně už loni na podzim. Nakonec se fanoušci brzy dvacetileté Deborah Kahlové dočkají až v pondělí 15. dubna. Novinku nazvanou „Love, Logic & Will“ předznamenal už loni velehit s Lipem „Ležím v tvé blízkosti“ a singl „By My Side“. Nedávno je doprovodila balada „You Take Me There“, ke které Debbi natočila také velmi zajímavý klip. Na nové desce je dvanáct stop, přičemž první dvě jsou rozdělené na dvě části a nesou stejný název jako celé album. U písně „How Can I Resist You“ hostoval talentované zpěvačce legendární Ivan Kral. Druhé studiové CD Debbi vznikalo opět pod producentskou taktovkou Martina Ledviny ve studiu RePrague.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání