V Česku vystoupí charismatická zpěvačka Ellie Goulding. Proslavila ji vévodkyně Kate!

elliePětadvacetiletá Ellie Goulding je dream-popová zpěvačka z Velké Británie, která přijede potěšit své fanoušky 21. dubna do Prahy. Nositelka prestižních cen vystoupí v pražském klubu SaSaZu v rámci evropského turné, o které je velký zájem.


Rodačka z Herefordshire se může rovnat se svojí zatím o trochu slavnější kolegyní Adele. Obě dvě totiž jako jediné vlastní prestižní ceny BBC Sound a Brits Critics Choice Award. Elliina prvotina měla název „Lights" a ihned se vyšvihla na první pozici v UK Album Charts, samotného singlu „Lights" se prodalo přes dva a půl milionu digitálních kopií. Do světa Ellie ale vyslal někdo jiný. A to přímo královsky.

Goulding měla tu čest, že na osobní pozvání prince Williama a vévodkyně z Cambridge Kate Middleton vystoupila na jejich večerní svatební party v Buckinghamském paláci. „Věděla jsem, že Kate a William mají rádi mou hudbu, ale nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo vést až ke koncertu v Buckinghamském paláci,“ vzpomíná zpěvačka. Sama uznává, že tato příležitost jí obrátila život naruby a nastartovala její profesionální dráhu. O Ellie pak nastal obrovský zájem. Vycestovala do USA, kde mimo jiné doprovázela Katy Perry při jejím California Dream Tour. A jak je na tom umělkyně dnes?

 

ellie


Zpěvačka v říjnu vydala „Halcyon", jednu z nejočekávanějších desek. „Tohle album je pro mě jako cesta ze tmy ke světlu; jako cesta ze zmatku k porozumění. Neměla jsem v plánu napsat desku o rozchodu, ale myslím, že to se z ní nakonec stalo,“ popisuje s úsměvem Goulding své album.

„O Ellie se říká, že je neskutečná hlasová chameleonka. Je těžké ji někam zaškatulkovat, často ji řadí mezi dream-pop, indie-pop nebo dokonce folk či electro. Je autorkou chytlavých crossoverů a nebojí se experimentovat. Moc se těšíme, co si na nás připraví na pražské vystoupení v SaSaZu!“
řekl jeden ze zástupců promotérské společnosti Fource Entertainment.

O parádní tvorbě a hlasové výbavě Goulding se můžete přesvědčit naživo na jejím úplně prvním koncertu v České republice. Předskokanem jí bude americký zpěvák Matthew Koma, kterého můžete znát z minulého roku, kdy přijel podpořit své kolegy z LMFAO.



 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Fource Entertainment





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání