Xavier Baumaxa pokřtí nové 2CD Dawntempo

xavier baumaxaPražský klub Lucerna Music Bar ožije v úterý 2. dubna 2013 vystoupením oblíbeného českého písničkáře Xaviera Baumaxy, který všem přítomným zpestří večer nejen svým vystoupením, ale také křtem nové desky. Ta dostala jméno Dawntempo. Během koncertu bude umělce doprovázet nově vzniklá kapela X. B. Jazz Sex Tet složená z muzikantů samých zvučných jmen. Tuhle akci bys určitě neměl oželet.


Xavier Baumaxa na sebe umí upozornit různými způsoby, od zábavného vystoupení až po originální texty. Jeho posledním, a dosud nejzajímavějším, výstřelkem byla akce, která vyvrcholila na počátku letošního roku. Písničkáři se podařilo prostřednictvím Hithit.cz vybrat dosud největší částku v historii českého crowdfundingu. Cílovou sumu 200 tisíc korun nutnou k realizaci nového alba Baumaxovi fanoušci překonali dokonce o 44 %.

Díky této netradiční sbírce mohl vzniknout další počin českého umělce, který nakonec získal podobu 2CD. „Hodně fanoušků mi říká, že se jim líbí spíš, když hraju sólo, druzí zase preferují aranže. Chtěl jsem jim tedy dát na výběr,“ odůvodnil Xavier své rozhodnutí, proč se rozhodl natočit dvojalbum. První CD obsahuje nové písně v sólové podobě, na druhém posluchači najdou songy nahrané v doprovodu kapely.

Nové skladby představí Baumaxa během svého pražského vystoupení v Lucerna Music Baru. Kromě toho bude mít na koncertě svou premiéru také nově vzniklá formace X. B. Jazz Sex Tet, která se představí v sestavě – Pavel Bady Zbořil za bicí soupravou, na baskytaru hrající Martin Lehký, za piano usedne Miroslav Lacko, Radek Němec dorazí s trubkou, Jan Šatra s trombonem a Xavier se k nim připojí s elektrickou kytarou. Třešničkou na dortu pak budou jeho pěvecké výkony.

Dawntempo je už sedmé Baumaxovo album. Fanoušci si ho mohou zakoupit na místě, stejně jako kteroukoli z jeho předchozích desek. Vstupenky na akci seženeš v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream, nebo přímo na pokladně Lucerna Music Baru za 200 Kč. V den konání koncertu budou lístky o 50 korun dražší.

 


 



Text: Kristýna Šmejkalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání