The Vibrators přivezli ryzí punk z Londýna

The VibratorsKdyž se loni v listopadu začalo proslýchat, že v lednu 2013 Prahu navštíví skupina The Vibrators, zajásal nejeden fanoušek. Legendární uskupení stanovilo termín svého vystoupení na 29. ledna a pro svou show si vybrali klub Lucerna Music Bar. Kdo nezaváhal a na jejich koncert dorazil, užil si pořádný nářez ryzího punku.


Kapela hraje už od roku 1976, kdy se poprvé objevila na pódiu jako předskokan The Stranglers v Hornsey Art College. Publikum je přijalo s nadšením, a tak jejich punková hvězda stoupala strmě vzhůru.

Během své dlouhé kariéry vydali devatenáct alb a zahráli si s takovýma kapelami, jako jsou R.E.M., Iggy Pop, The Exploited, U.K. Subs, Die Toten Hosen, a dokonce i s The Sex Pistols. Elán a nadšení předávají fanouškům v současné době ve stejné míře, jako tomu bylo před lety.

 

The Vibrators


Line-up pražského koncertu začínali velmi slušným výkonem punk-rock´n´rolloví Dreadrot. Po nich se na pódiu objevili punkoví matadoři Plexis, kteří svou show, naplno nabitou energií, nastavili večeru laťku zatraceně vysoko. Rovněž patří mezi staré pardály, na hudební scéně jsou už přes 25 let a punkáč Hošek má pořád sílu řvát do mikrofonu a bavit publikum.

V půl jedenácté se fanoušci konečně dočkali hlavní hvězdy večera a přivítali The Vibrators. Překvapující klidná atmosféra nevěštila nic dobrého, ale i při malé účasti, to kapela pořádně rozpálila. Bubeník a zpěvák Eddie, který už má na kontě „pár let“, je srdcem této party. Energie a punk z něj doslova čiší, stejně jako z basisty Colliera, jenž by svou vizáží a potetovaným tělem polekal kdekoho. Koncert měl svou sílu, ale malou účast, což jsem popravdě nečekal. Snad se jejich příznivci trochu víc „pochlapí“, až se tu tyhle punkové ikony objeví příště.




Text: Luboš Kováč
Foto: Luboš Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání