Glenn Miller Orchestra přiváží do Olomouce a Prahy skvostné hudební kousky

glenn millerAni začátkem roku 2013 nepřijdou swingoví nadšenci o svůj lednový svátek. Poprvé do Olomouce a už popáté do Prahy přiváží swingovou lahůdku jeden z nejznámějších orchestrů na světě Glenn Miller Orchestra. V Moravském divadle Olomouc vystoupí už 10. ledna a o dva dny později předvede svůj um v pražském Obecním domě. Svým vystoupením navazuje na koncertní program „In the Miller Mood“. Koncerty navíc podpoří Nadaci Terezy Maxové.


„In the Miller Mood“ spojuje evergreeny, kterými jsou Moonlight Serenade, A String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway To The Stars, Somewhere Over The Rainbow a samozřejmě In the Mood se skladbami dalších swingových a jazzových skladatelů. Které se za několik desítek let staly stálicí Glenn Miller Orchestra. A právě na to navazují koncerty, které začátkem ledna představí orchestr v České republice.

Těšit se můžete na jedinečné instrumentální výkony, úžasný zpěv jak sólistů, tak celého tělesa a naprosto přirozenou eleganci i humor, se kterým vás kapelník Wil Salden provede Millerovou tvorbou.

Původní americké těleso Glenn Miller Orchestra vzniklo už ve třicátých letech minulého století. Brzy po jeho založení se Glenn Miller stal hvězdou tehdejší hudby. Tenkrát mu bylo třicet pět let. Posluchačům přinášel nový zvuk, založený na perfektní harmonii celého orchestru, nikoliv pouze na sólistech. Jeho hudbu začala hrát rádia roku 1939. Skladby In the Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls a Moonlight Serenade se stávaly populárními po celém světě.

glenn miller


O tři roky později přišel Miller s nápadem spolupracovat s americkým letectvem. Založil U. S. Air Force Orchestra. A právě letadla se mu stávají osudnými. Glenn Miller zemřel v pětačtyřiceti letech při nikdy nevysvětlené letecké nehodě, kdy během 2. světové války na cestě z Londýna do Paříže náhle zmizelo celé letadlo.

I přesto, že hvězdná kariéra Glenna Millera trvala pouhých pět let, zapsala se do paměti široké veřejnosti natolik silně, že jeho odkaz vůdčí osobnosti nejpopulárnějšího swingového orchestru na světě trvá do dnes.

A i vy máte nyní možnost zažít nepopsatelnou atmosféru swingového orchestru na vlastní kůži. Ve čtvrtek 10. ledna 2013 proběhne od 17 a poté od 20 hodin koncert v Moravském divadle Olomouc, v hlavním městě potom v ten samý čas 12. ledna v Obecním domě.

Lístky na olomoucké vystoupení jsou už bohužel vyprodány, pokud tedy máte zájem pocítit odkaz hudebníka světového formátu, pospěšte si! Vstupenky jsou v předprodeji v sítích Ticketpro.

 


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání