Pavel Šporcl: Na perutích hudby do jiných sfér!

Pavel ŠporclJeden z předních českých houslových virtuózů Pavel Šporcl se v rámci turné SPORCELAIN – GENERALI TOUR 2012 představil v úterý 4. prosince 2012 publiku také na pražském Letišti Václava Havla. Během koncertní šňůry umělce doprovází kapela Šporcelán a jako host Tereza Černochová, se kterou Pavel Šporcl zpívá duet. Projekt je unikátní díky quadrofonnímu zvuku a úžasné světelné show.


Pražské představení začalo lehce po osmé hodině v zaplněném prostoru Terminálu 2 instruktáží dvou letušek, které představily průběh „letu s kapitánem Pavlem Šporclem“. Po úvodu již přišel na řadu samotný koncert. Už od první skladby bylo jasné, že půjde o skvělý zážitek.

Pavel ŠporclZazněly skladby z nového alba SPORCELAIN, na kterém spolupracoval například Roman Holý, Ondřej Brousek nebo Vojtěch Dyk. Kromě hudebního zážitku byla akce také naučná, obecenstvo se dozvědělo o výhodách elektrických houslí a Pavel Šporcl vtipně předvedl i ukázku tzv. „smyčky“.

Rozhodně se nejednalo o klasický koncert vážné hudby, naopak. Způsob, jakým Pavel Šporcl hraje na housle, je úchvatný. Především, jak dokáže spojit housle s jinými nástroji a přiblížit je tak i lidem, kteří by jinak tento hudební styl neposlouchali. Za to mu patří velký obdiv.

Šporcl se na pódiu neobjevil sám. Společnost mu dělala kapela Šporcelán ve složení muzikantů Jiří Hutárek, Václav Kramář, Ondřej Čech, Tokhi a Zbyněk Raušer. Speciálním číslem byl duet se zpěvačkou Terezou Černochovou.

Atmosféra na letišti byla jedinečná a diváky koncert opravdu bavil, za což všechny hudebníky odměnili dlouhým potleskem ve stoje.






Text: Tereza Bartáková
Foto: Roman Červený





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání