The Cranberries po deseti letech zahráli českému publiku

The CranberriesKdyž skupina The Cranberries vyrazila před dvěma lety na vzpomínkové turné se zastávkami po celém světě, říkal jsem si, jak by mě potěšilo, kdyby opět zahráli i u nás. Moc jsem v to ale nevěřil. Když jsem se letos v létě dozvěděl, že tahle partička vyrazila na další koncertní šňůru s názvem Roses, podle jejich nejnovějšího alba, a staví se 30. listopadu také v Praze, byl jsem nadšený. Konečně budu mít možnost vidět je živě!


Předskokanem The Cranberries byla zpěvačka Katka Knechtová, která bývala členkou kapely Peha a už jednou irské hudební skupině předskakovala, a sice letos v bratislavské Incheba aréně. Když začala zpívat své písničky, čišela z ní pozitivní energie do všech stran. Publiku ukázala, jak ji těší, že může ten večer stát na pódiu a diváci to náležitě ocenili.

The CranberriesThe Cranberries se po dlouholeté pauze, během níž se věnovali osobním záležitostem a rodinám, vydali na beznadějně vyprodané turné. Je to jejich nová éra, ale ve starém stylu, který si, zaplať pánbůh, zachovali. Protože jejich akustický rock je naprosto výjimečný.

Kolem osmé hodiny se na pódiu už objevila dlouho očekávaná irská formace. Sotva The Cranberries zahráli pár tónů, zavládla v pražské Tipsport aréně perfektní atmosféra. Celá hala burácela, když se Dolores ukázala na pódiu. Svým energickým projevem hned u první písničky mě přesvědčila, že tento koncert bude jedinečným zážitkem. Kytarista Noel Hogan předváděl svůj um na kytaru, když zahrál několik sól. Je to velice temperamentní člověk, který dává The Cranberries pořádnou šťávu a skvěle souzní s jemným hlasem Dolores.

Když zněly jejich největší hity jako „Dreams“, „When You Are Gone“, „You And Me“, „Zombie“, „Animal Instinct“, tak bych snad nenašel jediného člověka v hale, který by s nimi nezpíval také. Přes 7 tisíc lidí pělo sborově s Dolores. V Tipsport aréně byla poměrně zima, překvapilo mě tedy, když si Dolores vzala na posledních pár písniček červenou róbu ve znamení aktuálního turné – tedy růží. Z koncertu si odnáším pozitivní dojmy a myslím, že jejich hity s nádherným hlasem Dolores mi budou dlouho znít v hlavě. Doufám, že se v České republice skupina opět brzy ukáže.






Text: Luboš Kováč
Foto: Lubos Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání