Nalaďte se na předvánoční atmosféru adventními koncerty

Adventní koncertyDavid Novotný připravil ve spolupráci se známými umělci a soubory sérii šesti koncertních večerů. Akce se uskuteční na různých místech České republiky, sváteční atmosféra dýchne na návštěvníky v chrámu svatého Mikuláše v Jaroměři, kostele Všech svatých v Hronově, klášteře svatého Vojtěcha v Broumově, kostele svatého Vavřince v Náchodě, kostele Nanebevzetí Panny Marie v Polici a také v kostele Nejsvětější trojice v Novém Městě nad Metují.


Předvánoční čas není pouze o psaní Ježíškovi, tlačenicích v obchodních domech, pečení cukroví a uklízení. Je to období, kdy se lidé setkávají se svými rodinami, příbuznými a přáteli, aby strávili společné chvíli, pozastavili se v každodenním shonu a odpočinuli si. Pro takovou příležitost jsou vhodným zpestřením adventní koncerty, které člověka uvolní a během nichž přičichne k blížící se sváteční atmosféře. David Novotný připravil i letos sérii předvánočních vystoupení.

První z koncertů se uskuteční 4. prosince 2012 v jaroměřském chrámu svatého Mikuláše od 19 hodin. Publikum potěší svým vystoupením Gábina Goldová, Michaela Dolinová, Michaela Nosková a Bohuš Matuš. Výtěžek z akce bude věnován na konto Základní školy speciální a Chrámu svatého Mikuláše v Jaroměři. Akci zaštítila poslankyně Soňa Marková, starosta Jaroměře Jiří Klepsa a místostarosta František Vrabec. Vstupenky jsou v ceně 150 korun.

Další bude na programu sváteční večer 5. prosince 2012 v hronovském kostele Všech svatých. Program bude začínat v 19 hodin, hlavní hvězdou bude Zuzana Stirská a její nejbližší. Uznávaná umělkyně vystupuje především v zahraničí například po boku Jamese Lasta nebo Mike Oldfielda. Posluchači se mohou těšit na klasické koledy, známé vánoční písně v netradičních úpravách i gospely. Výtěžek ze vstupného poputuje do Speciálního pedagogického centra, občanskému sdružení Společné cesty a kostelu Všech svatých. Záštitu přijala starostka Hronova Hana Nedvědová a hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Lístky jsou v prodeji za 150 korun.

Adventní koncertyV pořadí třetí akce bude 6. 12. 2012 v kostele Nejsvětější trojice v Novém Městě nad Metují. Během Adventní mariánské mše Adventus Domini vystoupí Schola Gregoriana Pragensis pod taktovkou uměleckého vedoucího Davida Ebena. Záštitu nad koncertem, který začne úderem devatenácté hodiny, převzal starosta Nového Města nad Metují Petr Hable, místostarostka Bronislava Malijovská a poslankyně Soňa Marková. Výtěžek bude předán Stacionáři Nona nacházejícím se v Novém Městě nad Metují a kostelu Nejsvětější trojice. Vstupenky seženete za jednotnou cenu 150 Kč.

Také náchodští obyvatelé si mohou zpestřit předvánoční čas, a to 7. 12. 2012. Adventní večer bude probíhat v kostele svatého Vavřince od 19:00. Vystoupí Schola Gregoriana Pragensis opět v doprovodu uměleckého vedoucího Davida Ebena. Tentokrát však posluchačům nabídnou program s titulem Hle, přijde Pán. I zde bude výtěžek věnován na dobročinné účely – Domovu Důchodců Marie v Náchodě a kostelu svatého Vavřince. Akci zaštítil starosta města Náchoda Jan Birke a Šárka Birke. Lístky jsou v prodeji za 150 korun.

Pátý koncert se uskuteční 8. prosince 2012 v broumovském klášteře svatého Vojtěcha. Pro návštěvníky je připraven program Adventus Domini – adventní mariánská mše v českých kancionálech 15. – 16. století v provedení souboru Schola Gregoriana Pragensis. Z koncertu, který začne v 19 hodin, bude předán výtěžek Dětskému domovu v Broumově a občanskému sdružení Společné cesty. Záštitu přijal starosta Broumova Milan Kotrnec. Předprodej lístků je v ceně 150 korun.

Závěrečný adventní koncert bude v Polici v neděli 9. 12. 2012. Prostory kostela Nanebevzetí Panny Marie navštíví vzácní hosté Bohuš Matuš, Michaela Dolinová a Michaela Nosková. Poslední výtěžek bude věnován Domovu důchodců a kostelu Nanebevzetí Panny Marie v Polici nad Metují. Akci zaštítili starostka Police Ida Jenková a hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Pořadatel návštěvníkům všech akcí doporučuje, aby se teple oblékli.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání