Swedish House Mafia v ČR: Poprvé a naposledy!

Swedish House MafiaUž jenom malebné souznění těch tří slov slibovalo velkou show a párty. K datu 16. listopadu začalo v Dubaji poslední turné legendární kapely Swedish House Mafia s názvem ONE LAST TOUR. Umělci se nešetří a navštíví skoro celý svět. Jedna z plánovaných zastávek byla i v České republice.


Skvělou zprávou pro fanoušky Swedish House Mafia bylo, že navštíví také Prahu. Konkrétně se na svou dosud jedinou, a bohužel zároveň také poslední, koncertní návštěvu do Česka vydali ve čtvrtek 29. listopadu 2012.

Už samotné probojování do O2 areny bylo zážitkem samo o sobě. Městská hromadná doprava praskala ve švech jako už dlouho ne. Předskokanem Swedish House Mafia byl uznávaný švédský DJ Otto Knows, který zahřál několika tisícové publikum do sytosti. Když po deváté hodině skončil, byla na pódium spuštěna bílá obrovská opona a rozsvítily se baterky bedňáků, kteří dolaďovali detaily pro další program.

Před desátou už se atmosféra dala krájet. Všichni čekali, až opona spadne. Když se tak konečně stalo, tak mi díky záplavě světel na pódiu a burácení vyprodané arény připadalo, jako bychom slavili příchod Nového roku. Každá vteřina byla výjimečná! Světelné efekty a kvalitní hudba, o kterou švédské trio nemá nouzi, naladily výbornou atmosféru.

Swedish House Mafia


Byla to ohromná párty, která ve mně vzbudila dojem, že převládalo zahraniční obecenstvo nad českým. Nebo jsem měl na různé národnosti štěstí. Pódium skýtalo publiku neuvěřitelně propracované efekty a kolikrát člověk žasl nad světly a barevnými obrazy, které se tam promítaly. Spontánní bylo i oblečení některých lidí, které bylo občas úsměvné a u některých žen opravdu vyzývající, někdy až hraničící s tím, jestli si koncert nespletly s pláží.

Zkrátka, vystoupení Swedish House Mafia si zaslouží pochválit jak po organizační stránce, tak i za skvěle připravenou a propracovanou show. Švédské trio předvedlo, že jsou opravdu na špičce taneční scény, obzvláště pak s hitem jako „Don't You Worry Child“. Jediné, co vrhalo na tento koncert trochu smutný stín, je fakt, že byl první a také poslední v České republice. Je velká škoda, že z hudební scény odchází taková ikona jako Swedish House Mafia.


Text: Luboš Kováč
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání