Skupina ABBA STARS představila zbrusu nové CD

Abba StarsBontonland na Václavském náměstí v Praze přivítal v úterý 16. října vzácné hosty. Česká revivalová kapela ABBA STARS ve složení Petra Peterová, Beatrice Todorová, Dan Dobiáš a Michal Vaněk představila veřejnosti svůj nový výtvor, na kterém v posledních měsících pracovala. Album dostalo název ABBA STARS 2012, jeho patronkou se stala herečka Iva Janžurová.


Prostory Bontonlandu se v odpoledních hodinách zaplnily fanoušky, blízkými přáteli i náhodnými kolemjdoucími. Příchozí ABBA STARS pak vřele uvítali. Skupina se blýskla ve svých oblíbených zlato-bílých kostýmech, ve kterých působí zpěvačky opravdu svádivě.

Abba StarsJako první bod programu zazněla píseň „Honey“. Kytarista a zpěvák Dan si během pauzy neodpustil pár vtípků, jak je jeho dobrým zvykem. Následně zazněl song „Dancing Queen“, o němž prozradil, že patří k nejoblíbenějším z jejich repertoáru. Po třetí skladbě „Chiquitita“ přivítal moderátor na pódiu vzácného hosta v podobě herečky Ivy Janžurové. Tu si ABBA STARS vybrali za kmotra pro jejich nové CD pojmenované ABBA STARS 2012. Proč právě paní Janžurovou? Skupina v létě často vyráží na turné do zahraničí a při dlouhých cestách či večerech se rádi společně dívají na staré české filmy. Jak sami prozradili, Iva Janžurová je jejich hlavní hvězdou – v jakékoli roli je vtipná, fascinující a má šmrnc.

Herečku toto hodnocení velmi potěšilo. Přiznala se, že sama si již mnoho textů ze starších filmů nepamatuje. Mile ji pak překvapilo, když členové ABBY řekli, že si řadu jejích replik pamatují nazpaměť. Pak už se ale přešlo od hezkých slov k samotnému křtu. Janžurová popřála skupině hodně zdaru, oddaných posluchačů a prodaných CD. Po slavnostním polití a přípitku následovalo však další překvapení. ABBA STARS pro svou oblíbenou herečku nechali vyrobit speciální dárek. Obdržela platinové CD za milión úsměvů, které za svou kariéru rozdala. Závěrem programu zazněla píseň „Thank You For The Music“ a následovala autogramiáda.

Pokud patříte mezi příznivce skupiny ABBA STARS či legendární švédské ABBY, nenechte si ujít speciální koncert, který se uskuteční v pátek 26. října v pražském klubu Hard Rock Cafe. Na akci nazvané Mejdan s ABBA STARS skupina zahraje v plném složení největší ze svých hitů. Následovat bude diskotéka s hudbou ze 70. a 80. let. Vstupné je 150 korun, celý výtěžek bude věnován projektu ONKO Unie.

 





Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto skupiny





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání