Český slavík oslaví padesátku, moderování se ujme Ondřej Brzobohatý

Český slavíkVe středu 3. října se v luxusním hotelu Barceló v centru Prahy konala tisková konference k oblíbené anketě Český slavík Mattoni. A neprobíraly se jen novinky letošního ročníku. Mimo jiné jsme se možná dozvěděli i know-how Karla Gotta, více než třiceti násobného držitele tohoto prestižního hudebního ocenění.


Už rovných padesát let figuruje anketa Český slavík Mattoni na poli hudebních soutěží. Jubilejní galavečer proběhne 24. listopadu ve Státní opeře, ale už nyní máte možnost hlasovat pro svého oblíbeného interpreta, a to hned v několika různých kategoriích. I letos mohou hlasující vyhrát luxusní exotickou dovolenou. Tou bude pro tento rok plavba Po stopách karibských pirátů.

Český slavík Mattoni je v roce 2012 plný změn. Asi tou největší jsou nová pravidla pro kategorii Objev roku. Odborná porota, složená převážně z hudebních publicistů, vybere do finále tři talentované interprety, o jejichž vítězi potom až do 19. listopadu mohou hlasovat sami diváci. Předejde se tak zbytečným pochybám o kvalitě soutěžících.

Další změnou je nová cena Hvězda internetu. O té budou rozhodovat převážně návštěvníci hudebních webových portálů, diskuzí apod. Pořadatelé chtějí tímto krokem do soutěže zapojit i mladší kategorie, pro něž je internet běžnou denní součástí.

Český slavíkPřínosem pro anketu bude jistě i to, že se jeho moderování zhostí oblíbený herec a hudebník Ondřej Brzobohatý. Režie se ujal Pepe Majeský.

V průběhu konference se rozpoutala zajímavá diskuze spuštěná dotazem, který byl adresován Ondřeji Brzobohatému, zda si myslí, že zlaté příčky letos obsadí tradiční interpreti.

„Na to je hrozně těžké odpovědět. Všichni dobře víme, že to je otázka oblíbenosti a fanouškovské základny, kterou oblíbení interpreti mají. A upřímně řečeno si myslím, že se to nezmění, protože do té doby, co bude Karel Gott chodit po světě, tak to takhle bude. Vlastně se na něj zase docela těším. A ostatně, s Luckou Bílou na to mají právo, jsou úžasní. Tenoři v současné době chodí do penze v padesáti letech. Karlovi je něco přes sedmdesát a zpívá fantasticky, Lucie Bílá je fenomenální. Ono ani nejde o to, aby je někdo předběhl. Ale třeba by bylo srandovní, kdyby nevyhráli a v tom případě bych u toho docela rád byl.“

Jeho názor doplnil Jaroslav Těšínský, šéf Slavíka a moderátor tiskové konference: „Já vždycky říkám, až se najde někdo jiný, někdo lepší, než jsou oni, nebo populárnější.“

Do čehož mu vstoupil Ondřej Bohatý s tím, že takto to vůbec není: „Upřímně řečeno nevím, jestli je to o tom, že je někdo populárnější. Prostě vezměte si, že třeba Karel Gott má fanouškovskou základnu neskutečně obrovskou. Ale on to dělá strašně chytře, protože se všude směje. Kdykoliv a kdekoliv se s ním chtěl někdo vyfotit, reagoval: ‚Samozřejmě, strašně rád.‘ Já bych na to neměl nervy, ale on je má, takže se nedivím, že má tolik fanoušků, protože všichni si doma řeknou: ‚Ten Karel, on se se mnou vyfotil a podepsal se mi…‘ On je schopný po koncertě vydržet hodinu a podepisovat se lidem, každého pozdravit a jako prezident si s každým podat ruku. To by byl prezident, to by bylo zajímavý! Takže já se vůbec nedivím, že to tak je. Ne každý, ze současných interpretů, tohle dělá. Vlastně skoro nikdo se nevěnuje té péči o fanoušky jako Karel Gott nebo Lucie Bílá, a to si myslím, že je ten důvod, proč pro ně diváci hlasují, protože jim záleží na fanoušcích a podpoře. Jakmile se tohle změní u jiných interpretů, tak potom třeba mohou vyhrát.“

Na to ještě pan Těšínský přihodil historku o Karlovi: „Já s ním měl po posledním Slavíkovi krásný zážitek. Vždycky je problém dostat Karla Gotta na závěrečnou tiskovku, protože fanoušci se na něj vrhají a najednou ho zastavil pán a povídá: ‚My jsme se viděli před čtyřiceti lety na vašem vystoupení a mluvili jsme spolu.' Karel se na něj tak zadíval a říká: ‚No joo, člověče, ale tehdy jsi měl jinou kravatu.‘“ Bujaře tak zakončil tiskovou konferenci.


Teď už je jen na vás, koho z českých interpretů podpoříte. Hlasovat můžete od 3. října. A jak o svém favoritovi rozhodnete? Způsobů je hned několik. Tradičně můžete hlasovat pomocí sms zprávy, na internetu i v pořádající agentuře. Podrobnosti najdete na stránkách www.ceskyslavikmattoni.cz v sekci Jak hlasovat.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální stránky akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání