Novinky o Kylie Minogue, Coldplay a David Guettovi

Kulturní servis PulsCo se momentálně děje na zahraniční hudební scéně? Říká se, komu se nelení, tomu se zelení a rozhodně se toho drží i Kylie Minogue připravující nové album na počest své pětadvacetileté kariéry. Pozadu nezůstávají ani Coldplay – jejich fanoušci se už brzy dočkají nového alba s živým záznamem z koncertů, které se uskutečnily v rámci turné Mylo Xyloto. Davide Guetta oslovil své příznivce novým songem, na němž spolupracoval se zpěvačkou Siou.


Kylie Minogue oslavuje 25 let na scéně

Kulturní servis PulsZpěvačka Kylie Minogue překvapí akustickými verzemi svých hitů! Australská popová diva vydá 29. 10. 2012 album „The Abbey Road Sessions“. Jak název chystané desky napovídá, jedná se o záznam pořízený během ojedinělé příležitosti ve studiích Abbey Road. Příznivci populární zpěvačky se mají vskutku nač těšit - nahrávalo se s živou kapelou a kompletním orchestrem!

V písni „Where The Wild Roses Grow“ se ke Kylie dokonce přidal i Nick Cave. Album přinese šestnáct skladeb včetně hitů „The Locomotion“, „I Should Be So Lucky“, „Can’t Get You Out Of My Head”, “Slow“ nebo „All The Lovers“. A nabízí opravdu zajímavý pohled na tvorbu jedné z nejsledovanějších zpěvaček posledních desetiletí. Některé songy se totiž dočkaly nečekaných úprav. Akustická verze „The Locomotion“ posluchače zavede do padesátých let, „Hand On Your Heart“ je zase tak trochu výletem do světa country a western hudby. Kylie ve studiu navíc nazpívala i zcela novou píseň „Flower“!

Jak dokládají první ohlasy, byla Kylie Minogue při nahrávání ve skvělé formě. Ve střídmě zaranžovaných skladbách dokonale vynikne její hlas. Na povrch se dostávají emoce, které při popové a elektronické produkci nemusejí být vždy tak silně zřetelné. Podle britských médií ještě nikdy nezněla Kylie tak dobře jako nyní. V nejslavnějším studiu na světě zkrátka vznikla další jedinečná nahrávka! Album pojmenované „The Abbey Road Sessions“ je součástí kampaně K25, která připomíná pětadvacet let od chvíle, kdy Kylie Minogue vstoupila na hudební scénu.

Coldplay potěší fanoušky, kteří na koncert nemohli
Kulturní servis PulsSkupina Coldplay vydá koncertní film a živé album z aktuálního turné. Záznam „Live 2012“ vyjde 19. 11. ve formátech DVD/CD, Blu-Ray i digitálně. S aktuálním programem Mylo Xyloto Tour se Coldplay představili také v České republice. Koncert, který vidělo na pětatřicet tisíc diváků, měl skvělou atmosféru. Byl velkolepou podívanou plnou barev, světel a pyrotechnických efektů, na jakou se dlouho nezapomíná. Však se také nad vystoupením rozplývala i jindy přísná tuzemská média. Živý záznam tak jistě ocení nejen přímí účastníci koncertu, ale i ti, kdož se na stadión do Edenu nedostali.

Film režíroval Paul Dugdale, který má za sebou práce na koncertních DVD Adele nebo Prodigy. Záznam byl pořízen na vystoupeních v Paříži, Montrealu a Glastunbury 2011. „Chtěli jsme natočit film, který by byl tak intimní, jak to jen výpravná show umožní,“ svěřil se režisér. Základem záznamu je koncert v pařížském svatostánku Stade de France, kde kapelu sledovalo 75 tisíc lidí. Trailer si můžete prohlédnout níže.

David Guetta si připisuje další kladné body
Francouzský hudebník David Guetta sklízí úspěch s nejnovějším singlem. Skladba „She Wolf (Falling To Pieces)“ je aktuálně číslem 1 v European Club Chart. Skladba, v níž hostuje zpěvačka Sia, je jednou z šesti novinek na reedici posledního Guettova alba „Nothing But The Beat 2.0“. Singl boduje v Německu, kde je čtrnáctou nejhranější písní, v Euro Top 100 je dokonce osmý! Slyšet už je i v česko-slovenském éteru – u nás jí momentálně patří 56. příčka, u sousedů na Slovensku je na 43. místě. Ve Francii skladbu srovnávají s kultovní hymnou Massive Attack, když ji označují jako „Unfinished Sympathy jedenadvacátého století“. David Guetta je zároveň nominován na ceny MTV EMA v kategorii elektronických a tanečních počinů.

 


 



Zdroj: EMI
Foto: EMI





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Hudební novinky o Kylie Minogue, Coldplay a David Guettovi
 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání