Kryštof vydá desku Inzerát v říjnu, singl už koluje

Richard KrajčoPopulární tuzemská hudební skupina Kryštof si dala roční koncertní pauzu a mezitím připravovala novou desku. Ta nese název Inzerát a vyjde v polovině října. Stejnojmenný singl už zřejmě znáte z rádií či různých hitparád. Album kapele produkoval Yaron Fuchs, který spolupracoval s Beastie Boys, Bobem Dylanem či Mobym. Českými hosty jsou písničkáři Jaromír Nohavica a Tomáš Klus.


Americký producent Yaron Fuchs se ozval na inzerát Kryštofů a jelikož se jim nejvíce trefil do vkusu při zpracování demosnímku písně „Parapet", mohl v květnu dorazit se svým mladším kolegou Ido Zmishlanym do studia Sono v Nouzově. Tam totiž s Richardem Krajčem a spol. nahrávali jejich šesté studiové album Inzerát.

Kryštof bude mít na novince také dva významné tuzemské hosty. Jaromíra Nohavicu, který měl v době nahrávání dost práce s dokončováním vlastní desky Tak mě tu máš, jež vyšla v červnu, ale také idola mladých fanoušků, Tomáše Kluse. Mastering celého alba má na starost v New Yorku proslulý Ted Jensen. Ten stál i za výslednými vyzněními nahrávek kapel, jako jsou Coldplay či Green Day.

Pilotním singlem desky Inzerát je stejnojmenná píseň, která už celé léto rotuje v českých rádiích a díky videoklipu také v televizních hitparádách. Natáčení klipu probíhalo v bývalém vojenském prostoru v Milovicích. Jak můžete vidět níže, Richard Krajčo v něm leze po stěnách a zahrála si zde kromě dalších členů kapely i Linda Rybová. Režii a kameru si vzal pod taktovku Radek Karko.

 



 


Text: Pavel Urban
Foto: Archiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání