The Roots v Praze zazářili

The RootsPopulární americká hip hopová skupina The Roots zahrála v úterý večer ve zcela zaplněném pražském klubu Lucerna Music Bar. A na lidech během hodiny a půl nenechali její členové nit suchou. Tentokrát však doslova, protože fanoušci ve velkém vedru poskakovali, tleskali, tancovali, zpívali, zkrátka si užívali výtečnou show vynikající živé kapely.


Celosvětově úspěšná partička hrála před čtyřmi lety v Hradci Králové na Hip Hop Kempu a jako vrchol celého festivalu předvedla parádní vystoupení. Tentokrát se The Roots v rámci evropského turné, kdy se představují hlavně na velkých open air festivalech, zastavili také v pražském Lucerna Music Baru. Už několik dní před koncertem hlásili pořadatelé vyprodáno.

The RootsPár takto nabitých koncertů v tomto klubu jsem už zažil, proto jsem si včas zabral strategické místo na boku u stolu, respektive na něm. Výhled jsem pak měl při samotném vystoupení parádní. I když se snažili pořadatelé předat žádost kapely, která je nyní zvyklá na venkovní stage, aby lidé v sále nekouřili, s úspěchem se příliš nesetkali. Dokonce se prostorem během večera linula vůně marihuany.

Přesně ve 22 hodin se na pódiu objevila šestice muzikantů a MC Black Thought (v brýlích a saku), tedy kompletní aktuální sestava The Roots. A hned od úvodu se jelo ve slušném tempu. Start obstarala skladba „Paul Revere“ od Beastie Boys a pak už se publikum bavilo staršími i novějšími hity od Roots jako „Proceed“, „You Got Me“ či „The Seed“, ale i několika dalšími převzatými skladbami. Například „Men at Work“ od Kool G Rap nebo „Sweet Child O’Mine“ z dílny Guns N‘ Roses.

The RootsKapela se však bavila i po svém. Ať už tanečními čísly, hudebním jamováním uprostřed koncertu, ale i sóly bubeníka Questlova či kytaristy Captain Kirka Douglase, který navíc exceloval i v hlasových cvičeních. Nepřehlédnutelný byl se svým suzafonem Tuba Gooding Jr. a ke konci se při našláplé „Here I Come“ vydal dopředu na taneční a burcovací vložku také perkusista F. Knuckles.

The Roots dokázali bavit celou hodinu a půl včetně několikaminutového nastavení a zaplněný Lucerna Music Bar si jejich nabitý koncert náležitě užíval. Publikum ocenilo jejich umění hlavně ve „zkamenělých“ pauzách v písničkách, protože přímo mezi skladbami nenechala kapela lidi ani sebe vydechnout. Prostě, i když jsou The Roots na scéně přes dvě desetiletí, pořád jedou naplno a domů jsem tak odcházel vyčerpaný, promočený, ale po skvělém zážitku i spokojený.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Pavel Urban





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání