Lucerna se otřásla v základech! Legendy punk rocku Rancid slavily 20 let

RancidRANCID letos slaví 20 let a jedna ze zastávek na jejich turné byla i Praha. Dlouho se čekalo na historicky první koncert skupiny v naší metropoli, fanoušci se konečně dočkali včera 23. července ve Velkém sále Lucerny. Předskokany byly kapely Tower Blocks a Saints & Sinners, jež zaskakovali za Stomper 98, kteří museli z neznámých důvodů své vystoupení odvolat.


RancidLucerna byla narvaná k prasknutí již od půl osmé, kdy začali hrát Saints & Sinners a atmosféra byla naprosto úžasná. Tolik punkáčů pohromadě v uzavřeném prostoru je k vidění málokdy. Poté Tower Blocks zahráli své největší hity a pořádně rozproudili krev v žilách všem návštěvníkům, kteří pod pódiem pořádně řádili. Chvílemi to vypadalo, že takový nápor Lucerna prostě nemůže ustát. Prostor zvyklý na plesy, bály a popové koncerty - a teď takovýhle punk!

Rancid nastoupili na pódium přesně na čas, tedy ve 21:30. Lucernou se valil neuvěřitelný hluk - od pískání, přes tleskot, až po žasnoucí výkřiky. Když hráli jedny ze svých největších hitů, „Time Bomb“ a „Ruby Soho“, tak se sál proměnil takřka v peklo, kde se jen pogovalo a dělalo co největší bordel. Věřte, že „sekuriťáci“ měli u prvních řad co dělat, aby se nikdo nedostal ke skupině. Během koncertu zazněly i písničky z nejnovější desky Let the Dominoes Fall. V Lucerně bylo takřka na omdlení a pořadatelé začali rozdávat do prvních řad vodu, která pravděpodobně zachránila spoustu lidí od kolapsu. Po přídavcích skončilo vystoupení ve 23:11 a tisíce punkáčů se ve výborné náladě rozuteklo do blízkých hospod na Václavském náměstí.

 


Text: Luboš Kováč
Foto: Luboš Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání