Bruce Springsteen přenesl fanoušky z koncertu na party

Bruce SpringsteenObrovskou dávku energie přivezl 11. července do Prahy americký muzikant Bruce Springsteen s kapelou The E Street Band. Dvacet minut po sedmé začal a nezastavil se celé tři hodiny. Vystřídal několik kytar, foukací harmoniku a v jednu chvíli hrál dokonce hlavou na klavír. Tleskalo se ve stoje, a ne jednou!


To, že věk je jen číslo, předvedl včera dvaašedesátiletý Bruce Springsteen v pražském Edenu. Vystoupení pod širým nebem si nenechalo ujít téměř 24 tisíc diváků. Vyprodáno nebylo, ale atmosféře to nijak neuškodilo. Ba naopak, lidé tančili, zpívali a tleskali jako o život. Zpěvák a kytarista na pódiu skákal, běhal, komunikoval s fanoušky a kypěl neuvěřitelnou dávkou energie a dobré nálady.

Bruce SpringsteenKdyž se Springsteen poprvé objevil na pódiu, potěšil diváky přivítáním v češtině: „Ahoj Praho, super, že jste tady!“ a nic nebránilo začátku koncertu. Bruce zahrál „The Ghost of Tom Joad“ a doprovodil se na kytaru a harmoniku. Po první skladbě se k němu připojili muzikanti z The E Street Bandu a rozjela se první část vystoupení, při níž zazněly převážně písně z nejnovějšího alba Wrecking Ball. Mezi nimi byla třeba „Death To My Hometown“ nebo „Shackled and Drawn,“ při které lidé poprvé začali zpívat a objevilo se i pohupování do rytmu, zatím pouze umírněné.

Nejen zpěv a hru na kytaru zvládá Bruce výborně. Jeho interakce s publikem byla ohromující. Zpěvák se s lidmi zdravil, podával jim ruce, vybíral od nich transparenty a vtipně je komentoval. Jednu skladbu zahrál také ve vypůjčeném růžovém kovbojském klobouku z publika.

Během koncertu nechyběly písně jako „Born In The USA“, „Dancing In The Dark“ nebo „Bobby Jean“. Při „Waitin´On A Sunny Day“ vytáhl Bruce na pódium jednu z fanynek. Vzhledem k jejímu nízkému věku všichni čekali jen milé pohupování a otevírání pusy podle Springsteena. Mladá slečna ale překvapila a sama zazpívala stadionu celý refrén písně. Vysloužila si neplánovaný potlesk a uznání jak zpěváka, který by mohl být jejím dědečkem, tak celé Synot Tip Arény.

Bruce SpringsteenV třetí části vystoupení se Bruce Springsteen pustil do hitu zpěvačky Patti Smith „Because The Night“ a se slovy, že je příliš brzy jít domů, vystřihl prodlouženou verzi písně „Twist And Shout“ od The Beatles. V tu dobu už nevydrželi sedět ani lidé na tribunách. Při pohledu na ně byly vidět úsměvy tisíců lidí. Všichni tleskali, tančili a zpívali společně s nadšeným interpretem.

Atmosféru na stadionu dokreslovaly i vlajky zavěšené nad pódiem. V pravém rohu americká a v levém česká vlajka vlály během hitů „Spirit The Night“ nebo „The River“, při nichž naskočila husí kůže všem nehledě na věk. Zpěvák s kapelou vzdal také poctu loni zesnulému saxofonistovi Clarenci Clemonsovi přezdívanému „The Big Man.“

Během večera dokázal Bruce Springsteen několikrát změnit naladění fanoušků. Z velkého koncertu, kde lidé sedí a vychutnávají si oblíbené písně, dokázal přenést publikum na obrovský večírek plný tance, zpěvu a zábavy. A to té nejlepší!



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání