Skupina Elán vypustila do světa nový singl

ElánFrontman a zpěvák Jožo Ráž, kytarista Jano Baláž, klávesista Vašo Patejdl, baskytarista Peter Farnbauer, klávesista Ľubo Horňák, kytarista Henry Tóth a bubeník Boris Brna. To je složení známé slovenské formace ELÁN. Pánové své fanoušky potěšili nejen plánovanými koncerty, ale také novou písní, která se jmenuje KDE SI. Ta se u posluchačů těší velké oblibě, což potvrzuje i to, jak zamíchala pořadí v rádiových hitparádách.


Skladba „Kde si“ pochází z posledních alba Anjelska daň. V současné době je 4. nejhranější česko-slovenskou písní podle žebříčku Radio cz50, který sestavuje IFPI – Mezinárodní federace hudebního průmyslu. Songu se daří dobře i v žebříčku zahraniční konkurence, kde se v Top 100 drží na 17. pozici.

ElánKe skladbě byl vydán stejnojmenný videoklip, který má na serveru YouTube k dnešnímu dni přes 756 260 zhlédnutí. Režisérem klipu byl Matúš Liboviš, jenž v minulosti natáčel například seriál „Profesionálové“ nebo sérii úspěšných televizních příběhů „Ako som prežil“. Text k elánovské baladě „Kde si“ sepsal Pavol Jursa, dlouhodobý spolupracovník kapely. Z jeho pera pochází i písně „Zaľubení“ nebo „Zanedbaný sex“.

Anjelska daň je třinácté studiové album, které si Eláni na své konto připsali. Vyšlo loni na jaře a bylo oceněno zlatou i platinovou deskou v České i Slovenské republice. Jako textař se na CD nejvýrazněji podílel Boris Filan, který přispěl deseti texty, Pavol Jursa se po textové i hudební stránce zapsal na třech skladbách, jedním textem přispěl i Marián Brezáni. Nejvíc skladeb složil Vašo Patejdl, tři písně napsal Jano Baláž, jednu pak Jožo Ráž a Ľubo Horňák.

V případě, že byste chtěli vidět Elán živě, můžete zavítat na některý z plánovaných koncertů. V současné době jsou potvrzené čtyři termíny pro vystoupení v Liberci, Brně, Praze a Ostravě.

  • 24. května – Liberec (Tip Sport Arena)
  • 19. října – Brno (Rondo Hall)
  • 24. října – Praha (Tesla Arena)
  • 26. října – Ostrava (ČEZ Arena)



 



Text: KRIS
Foto: Oficiální stránky skupiny





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání